Ferdi Kadıoğlu: Dünyanın en büyük derbilerinden bir adedini oynayacağız

bencede

New member
Fenerbahçe Üstün Lig’in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacağı derbi maçının hazırlıklarına devam ederken, Sarı-Lacivertli grubun genç futbolcusu Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programının konuğu oldu.

Uzun süren sakatlığının akabinde verimli bir rehabilite süreci geçirdiğini ve şu an epey daha kuvvetli bir biçimde alanda yer aldığını söz eden Ferdi Kadıoğlu, Sarı-Lacivertli takımın hafta sonu Galatasaray ile oynayacağı derbi maçı için sabırsızlandıklarını da söylemiş oldu.

Sakatlık süreci

Uzun süren sakatlık sürecinin akabinde Kayserispor maçıyla bir daha alanlara dönen Ferdi Kadıoğlu, bu süreci şöyle anlattı:

“Benim açımdan nitekim güç bir dönem olduğunu söyleyebilirim, zira o periyotlarda çok formdaydım ve uygun maçlar çıkardığımı düşünüyorum. O süreçte maalesef kıymetli maçları da kaçırmış oldum, bundan dolayı da epey üzgünüm. Bu sakatlığın olumlu tarafına bakacak olursam şayet bu süreçte nitekim hayli fazla çalıştım. Fitness antrenörleriyle, doktorumuzla, fizyoterapistlerimizle birlikte hayli yeterli bir biçimde bu süreci geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu sakatlık sürecinden daha sonra kendimi fazlaca daha kuvvetli hissediyorum. Keyifli olduğum şey de son maçta, son dakikalarda almış olduğum mühlet. Bizim açımızdan gerçek manada 4-0’lık hayli hoş bir galibiyet oldu. Şu an prestijiyle sabırsızlıkla hafta sonunu bekliyoruz. Dünyanın en büyük maçlarından birini oynayacağı ve daima birlikte neler olacağını bakılırsaceğiz.”

“Benim açımdan bu sakatlık süreci olumlu bir müddetç oldu”

Teknik Yöneticim İsmail Kartal’ın yaklaşımını ve ekiple olan bağlantısını de kıymetlendiren Kadıoğlu, “Teknik Yöneticimiz İsmail Hocamız ile güzel bir irtibata sahip olduğumuz söyleyebilirim. O da bana daima olarak nasıl olduğumu, düzgün olup olmadığımı, %100 hazır mıyım yoksa değil miyim, bunları soruyor. Ben de hocama gereksinim halinde her vakit hazır olduğumu söylemiş oldum. Kendisiyle bunları paylaştım. Kendimi şu an kuvvetli hissettiğimi söyleyebilirim. Benim açımdan bu sakatlık süreci olumlu bir müddetç oldu ve her insanın de bu noktada bana hayli fazla yardımı oldu. Beş haftalık bu sakatlık periyotu daha sonrasında kendimi keyifli ve kuvvetli hissediyorum.” dedi.

“Benim için tekrar oynama vakti geldi”

Yaşadığı sakalık sürecinin akabinde bugün fazlaca daha kuvvetli olduğunu vurgulayan genç futbolcu, “Her futbolcu için sakatlık süreçleri üzücü olur ben de kendimi o periyotta üzgün hissetmiştim. Lakin yapacak bir şey yok, o an o durumu kabul etmeniz ve tedavinize odaklanmanız gerekiyor. yine sakatlanmamak ve en kuvvetli biçimde dönebilmek için en güzel biçimde hazırlanmak kural. Ben de birebir biçimde hekimlerimizin ve fitness antrenörlerimizin, hocalarımızın yardımlarıyla birlikte daha kuvvetli biçimde döndüğümü söyleyebilirim. Zira hedefiniz bu sakatlıklar daha sonrasında süratli bir biçimde dönebilmek. Çok daha kuvvetli biçimde, fazlaca daha çalışarak geriye dönebilmek. Ben de birebir biçimde tedavilerimi sürdürüyorum, çalışmalarıma devam ediyorum. Birebir biçimde fitnesstaki çalışmalarımı da antrenörlerimizle bir arada sürdürüyorum. Şu an benim için tekrar oynama vakti geldi. Kendimi güçlendirerek yoluma devam edeceğimi düşünüyorum ve bu sakatlıktan daha sonra da ayaklarımı fazlaca daha kuvvetli hissettiğimi söyleyebilirim. ötürüsıyla bu sakatlık sürecinin olumlu noktası olarak bunları tabir edebilirim.” diye konuştu.

Sakatlık sürecinde taraftarlardan fazlaca sayıda bildiri aldığına ve bunun kendisini epey keyifli ettiğini tabir eden Ferdi Kadıoğlu, “Bu süreç içerisinde taraftarlarımızdan da çok hoş iletiler aldım. Nasıl olduğumu soran bildiriler paylaştılar. Hakikaten memnunluk vericiydi. Taraftarlar ne vakit geri döneceğimi sordular. Bu hoş dayanaklarından dolayı onlara hakikaten epeyce teşekkür ederim. Benim için fazlaca hoş bir histi, bilhassa de bu sakatlık sürecinde beni düşünüyor olmaları beni fazlaca keyifli etti.” sözlerini kullandı.

“Dünyanın en büyük derbilerinden bir adedini oynayacağız”

Derbi hazırlıklarına dair konuşan Ferdi Kadıoğlu, “Şu an prestijiyle hazırlıklarımızın âlâ gittiğini söyleyebilirim. Rakibimizle alakalı, onların nasıl oynadığına dair görüntüler izliyoruz. Savunmayı nasıl yapıyorlar, ofansta nasıllar… bunlarla ilgili görüntüler izliyoruz. Biz de bunlar karşısında en güzel taktiği uygulamak ismine yapmamız gerekenleri konuşuyoruz ve motivasyon manasında da gerçek manada motivasyonumuz devasa yükseklikte. Zira söylediğumuz üzere Dünyanın en büyük derbilerinden bir adedini oynayacağız. Her futbolcu bu biçimdesine hoş, bu biçimdesine olağanüstü bir atmosferde futbol oynamak ister. Bizler de mümkün olan en âlâ neticeyi almak istiyoruz.” dedi.

“Derbiyi sabırsızlıkla bekliyoruz”

Ferdi Kadıoğlu, derbide oynamanın bir futbolcu için en hoş hislerden biri olduğunu ise şu biçimde söz etti:

“Genç bir oyuncuyum lakin daha evvel de mesleğimde oynamış olduğum büyük derbiler var. Benim açımdan olağanüstü bir his. Futbolcuysanız bunlar natürel ki sizin için en hoş hislerden bir tanesi oluyor. Bizler de birebir biçimde oynayacağımız derbiyi taraftarlarımızın dayanağıyla birlikte en düzgününü sergilemek istiyoruz. Dolu tribünler önünde, taraftarlarımızla birlikte bu derbinin hissi bizler açısından olağanüstü olacak. Derbiyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Tıpkı biçimde taraftarların da bizler için hazırladığı şeyleri sabırsızlıkla bekliyoruz.”

“Bu maçla alakalı olarak özel bir hazırlığım yok”

Büyük bir maça çıkacaklarını lakin bunun özelinde ekstra bir hazırlık yapmadığını lisana getiren genç yıldız, “Bu maçla alakalı olarak özel bir hazırlığım yok. Oynayacağımız Galatasaray maçı öbür maçlar üzere bir maç. ötürüsıyla bu türlü ekstra bir hazırlığım ya da ekstra bir başımda bu biçimde bir hazırlık yok. Lakin olağan ki de büyük bir maç, büyük bir derbi. Haliyle bu sizde ekstra bir motivasyon oluşturuyor. Ancak söylediğum üzere bu maçla ilgili olarak farklı bir hazırlığa sahip değilim.” dedi.

“Haftalar geçtikçe hayli daha yeterli bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum”

Yakalanan galibiyet serisini pahalandıran Ferdi Kadıoğlu, “Ben her hafta daha düzgününü sergilediğimizi düşünüyorum. Haftalar geçtikçe hayli daha uygun bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Grubuma yardım edemediğim süreçte de fazlaca memnundum aldığımız galibiyetlerden ve ortaya koyduğumuz yeterli oyundan dolayı. Son maçta da skor 3-0’ken oyuna girdim. Kendimi hayli memnun hissettim. Uzun süren sakatlık döneminden daha sonra o maçta dakikalar almak memnunluk vericiydi. Grubumla gurur duyuyorum. Aldıkları galibiyet serisinde dolayı mutuyum. Umarım bu serimiz daha da sürer ve şu an prestijiyle grup arkadaşlarım yüksek bir motivasyon sergiliyor saha içerisinde ve ötürüsıyla olumlu sonuçlar geliyor. Ekibimle gurur duyuyorum.” dedi.

“Benim içi özel bir andı”

Kendisinin de yer aldığı genç oyuncular için düzenlenen imza merasimiyle ilgili Ferdi, “Benim içi özel bir andı. Kulüp için de birebir biçimde zira hayli fazla genç oyuncuyla birlikte imza merasim düzenlendi. Genç oyuncularla birlikte alanda olmak memnunluk verici. Umarım tıpkı anda birlikte oynama fırsatını da yakalayabiliriz. Bu benim için gurur dolu bir an olurdu. Ben şahsi olarak hafta hafta, gün gün epey fazla geliştirdiğimi düşünüyorum. Burada olmaktan dolayı fazlaca memnunum. Fenerbahçe dünyadaki en büyük kulüplerden biri. Umuyorum gelecekte Fenerbahçe’yle epey fazla kupalar kazanırım. Başarılı olmak ismine Fenerbahçe formasıyla maçlar oynamak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

“Ben rekabetçi birisiyim”

Toplumsal aktivitelerdeki hırslı imajıyla ilgili de konuşan Ferdi, “Ben rekabetçi birisiyim ve oynadığım oyunlarda da her vakit kazanmak istiyorum. kimi vakit kendinizi denetim edemediğiniz vakit içinder olabiliyor. (Gülerek) Saruhan’a karşı oynarken de bu anlar gerçekleşebiliyor zira oyun esnasında motivasyonumu, konsantrasyonumu bozacak şeyler söylüyor. ötürüsıyla benim de konsantrasyonum bozulabiliyor.” biçiminde konuştu.

Ulusal ekip tercihi

Ulusal ekip tercihiyle ilgili Ferdi Kadıoğlu, “Benim açımdan gurur verici bir andı. Hem benim hem ailem açısından gurur doluydu. Ailem de tıpkı biçimde benimle gurur duydu. Onların almış olduğum her kararda beni destekledikleri için epey memnunum. Bir noktada üzgünüm zira sakatlığımdan dolayı Türk Ulusal Grubunun son oynadığı maçlarda takımda olamadım. Türk Ulusal Ekibi için oynayamadım lakin sahiden gitmeyi, ekibe yardım etmeyi epey isterdim. %100 hazır değildim, ötürüsıyla katılamadım. Umarım Türk Ulusal Ekibiyle birlikte epeyce fazla maça çıkarım. O anları sabırsızlıkla bekliyorum. Ekipte, Fenerbahçe’de oynayanlar var, onlarla da konuşuyorum. Umuyorum ki Ulusal Grup Teknik Yöneticimiz haziranda beni çağırır, ben de katılırım.” dedi.

“Türkiye Ulusal Grubu için oynayacağım için fazlaca mutuyum”

Karar süreciyle ilgiliyse genç futbolcu, “Bu süreç içerisinde epeyce fazla beşerle görüştüm. Sayın Liderimiz da o görüştüğüm insanlardan bir tanesiydi. her insanın bu mevzuyla alakalı biroldukca fikri vardı. Ben de şahsi olarak sonucumı verdim. Bundan dolayı fazlaca memnunum. Türkiye Ulusal Kadrosu için oynayacağım için epey mutuyum ve oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım bu hayalim haziran ayında gerçekleşir.” açıklamasını yaptı.

Taraftarlara ileti

Son olarak Sarı-Lacivertli taraftarlara seslenen Ferdi Kadıoğlu, “Taraftarlarımızdan isteğim, beklentim maçın son dakikasına kadar takviye olmaları. Maç içerisinde ne olursa olsun onların takviyelerine gereksinim duyuyoruz. Birebir biçimde takviyelerinden dolayı yanlarımızda oldukları için taraftarlarımıza fazlaca teşekkür ediyorum. Bilhassa son maçlarda gösterdikleri dayanaklar mükemmeldi. Hepsine başka farklı teşekkür ediyorum. Artık önümüzde bir derbi maçı var. Umuyorum taraftarlarımızın dayanağıyla birlikte kuvvetli ve olumlu bir enerjiyi saha ortasında sergileme imkanı yakalarız.” diyerek kelamlarını tamamladı.