semaver
New member
20 yıllık mimari plan
1995 yılında efsanevi kitabı “Tasarım Desenleri – Yeniden Kullanılabilir Nesne -Deli Design Elemanları” yayınlandı. Bir yıl sonra mimari modeller ve desen sistemleri tanıtan “pozlama) sistemini izledi. Retrospektif için yeterli neden.
Başlangıçta kelime
Doksanların başlarında dört grup grubuna paralel olarak kitap ortamımız üzerinde çalıştığımızda, bir daha asla özel bir kitap yayınlamayacağına söz verdim. Modellerin sorunu, zamansız olduğu iddia ediliyor. Bu nedenle, küresel topluluktaki her uzman modeli, bir model sistemine randevu olarak inmeden önce okunmalıdır. Modelin bir açıklamasını yeniden yazmak zorunda kalan herkes neden bahsettiğimi bilir. Ve iki düzine açıklama gibi görünen şeyden bahsediyoruz. Bizim durumumuzda, modeller yalnız adalar değil, aynı zamanda sorunu artıran diğer şemalara da bağlıdır. Değişimin sarmalı bitmedi. Not: Modellerin sizi deli edebileceğini açıklayın.
Aynı zamanda, iki kitabın boş bir haçını garanti etmek için şu anda dört çeteyi senkronize ettik. Ama bu oldukça hoş bir kısımdı.
Model bulmak zor değil
Bu arada, model bulmak sorun değil. Örneğin, o sırada Siemens'teki iletişim ara katman yazılımına odaklandım. Aynı – çünkü kanıtlanmış çözümler ortak ara katman yazılımı teknolojilerinde birkaç kez ortaya çıktı. Gerçek modeli uygulamalardan çıkarmak çok daha zordur. Ve şimdi kimse bana modelin zaten boş sayfada olduğu ve sadece oradan kurtarmanız gerektiği bilgeliğiyle gelmiyor.
Clamour gibi şemalar
Erich'in kitabından sonra Richard, Ralph ve John bir rokete benzer dikey bir başlangıç başlattılar, yazılım mühendisliği topluluğundaki beklentiler sonsuza kadar büyüdü. Kendim, tüm sorunlu alanların yangındaki nedenlerle tamamen kapsanacağından emindim. Gelecekte neredeyse büyük bir sorun olmayacak, bunun için çözünürlük için uygun bir model yoktu.
Yönetim kulüplerinde, yazılımın yazılacağı umudu bir kez (!) Gelecekte yazılacak ve bu da bileşen odaklı geliştirme üzerine hype'da tekrarlanacak. Beyler, lütfen Frederick Brooks'un “Mythical Man ayı” kitabını okuyun!
statüko
Bildiğimiz gibi, beklentiler – kesinlikle abartılı – kendilerini tamamen tatmin etmediler. Gang of Four'un kitabı hala her şeyin ölçüsüdür. Pozun ilk kitabının ve haleflerinin satış rakamlarından gerçekten şikayet edemeyiz. Ancak, yeni desenlerle yeni kitaplardan görülecek çok şey yok.
Yani daha fazla yeni plan yok mu? Ancak, literatürde açıklanan genel modeller esasen pratikte meydana gelen sorunlarla kapsanmış gibi görünmektedir. Bu arada, ortak çerçeve, SDK ve model kitapçıları arıyorsanız bu da doğrulanabilir. Bazı şemalar bile itibarsız, bence tüm Singleton. Soyut fabrika gibi diğerleri bugün biraz farklı görünüyor: çünkü örneğin, soyut bir fabrika var Yaratmak () El Elemek ()?
Özellikle en son modeller daha özel alanlarla karşı karşıya. Buna ek olarak, birçok desen kitabı hak edilmemiş karanlık bir varoluş yaşar. Örneğin, Charles Weir ve James Noble'ı ve “Küçük Bellek Yazılımı” kitabınızı düşünüyorum.
Mutlu son
Modellerin olumlu olan, modelleri alma materyallerinden anne sütü ile emen modern yazılım geliştiricilerinin “farkındalığı” dır. Modeller bugün bir istiridye değil (akan Denglisch'te formüle edildi), bir meta. Ve bu, model hareketinin gerçek başarısıdır. Bu bağlamda, iyi çalışan geceler ve yorucu incelemeler yirmi yıl önce ceza kazandı.
John Vlissids'in artık çok büyük bir katkı sağlayan ve şimdi muhtemelen cennette birbiri ardına bir tatlı büfesini sildiği bu konuda denemeye yetkili olmaması üzücü. John, seni nerede olursan selamlıyorum.
()
Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.
Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.
Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!