AB’ye ulaşmayı umut eden göçmenler, yeni Polonya sınır duvarı tarafından caydırılmadı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Polonya-Belarus sınırından geçen bir göç yolu, yetkililerin bir sınır duvarı inşa etmesine rağmen hala aktif.

Ülkenin sınır muhafızlarına göre, duvar ilk inşa edildiğinde ilk düşüşün ardından son günlerde sınırı geçme girişimleri yeniden arttı.

Polonya sınır muhafızlarının sözcüsü Konrad Szwed, “Son operasyon gününde, Belarus’tan Polonya’ya sınırı yasadışı olarak geçmeye yönelik 124 girişim kaydettik” dedi.

“Bunlar, bir nehir veya nehir durgunluklarının olduğu sınırın bölümleri… Bunun için dubalar çok sık kullanılıyor.”

Sınırda faaliyet gösteren yardım kuruluşları, insanların önümüzdeki kışla nasıl başa çıkacağı konusunda endişeli.

Varşova merkezli bir yardım kuruluşu olan Ocalenie Vakfı, her ay yüzlerce yardım talebi aldığını söylüyor.

Vakfın yönetim kurulu üyesi Marianna Wartecka, “Kışın karşıya geçecek insanlar, ani sağlık veya yaşam kaybı riskine çok daha fazla maruz kalıyor” dedi.

“Hipotermi, ormanlar, göller, nehirler ve bataklıklar gibi çok vahşi koşullarda bir endişe kaynağıdır.

“Hipotermi ile çok çabuk acı çekebilirsiniz, özellikle bu tür durumlardan habersizseniz, uygun ekipmana sahip değilseniz, hazırlıksızsınız.”

Aylardır kayıp olan çok sayıda insan da var.

Polonya Kızılhaçı başkanı Michał Mikołajczyk Euronews’e verdiği demeçte, “Birkaç düzine insan ve en az korkan, bazen korkan ve arayan birkaç düzine aile var” dedi.

“Polonya-Belarus sınırını geçen insanlar arasında milliyet ve menşe yeri sayısı 80’i aştı.

“Yani, aslında, işin içinde birkaç düzine Kızılhaç ve Kızılay derneği var.”

Geçenlerde bir nehirde kayıp bir adamın cesedi bulundu. Polonya’da teşhis edildi ve gömüldü.