Akdenizli göçmenler: Güney Fransa’da Ocean Viking tarafından kurtarılan 26 küçük çocuk ‘kayboldu’

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yerel yetkililer, insani yardım gemisi Ocean Viking tarafından kurtarılan ve Fransa tarafından alınan iki düzineden fazla reşit olmayan göçmenin kabul merkezlerinden kaybolduğunu söyledi.

Güney Var bölümündeki kurul, cumhuriyet savcısına merkezde reşit olmayan 44 gençten 26’sının kaçtığının söylendiğini söyledi.

Departman başkanı Jean-Louis Masson, Le Figaro gazetesine “44 çocuktan üçü bakıma alındıktan sonra çoktan kaçmıştı” dedi. Perşembe sabahı 23 çocuk daha kayıptı” diye ekledi.

Var il konseyinde dayanışmadan sorumlu genel müdür yardımcısı Christophe Paquette AFP’ye “Bu bizim için öngörülebilirdi.”

26 reşit olmayan çocuğun çoğunun, ailelerine veya akrabalarına katılmak istedikleri Hollanda, Lüksemburg, İsviçre veya Almanya gibi “kuzey Avrupa ülkelerinde belirli hedefleri olduğu” için “asla kalmayan” Eritreliler olduğunu açıkladı.

Avrupa insani yardım kuruluşunun kiraladığı kurtarma gemisi Ocean Viking’de Akdeniz’de iki hafta mahsur kaldıktan sonra bir hafta önce Fransa’nın güneyindeki Toulon limanına yanaşan 190 yetişkinin aksine, genç göçmenler kapalı bir bekleme bölgesinde tutulmamıştı. organizasyon SOS Méditerranée.

Christophe Paquette, “Görevimiz onları korumak ve tutuklamak değil” diye ekledi ve bakanlığın “onları caydırmaya çalıştıktan” sonra “ayrıldıklarını bildirdiğini” vurguladı.

Kaçan küçükler “örnek davrandılar, bize teşekkür ederek ayrıldılar” diye ısrar etti.

Toulon savcısı Samuel Finielz gazetecilere verdiği demeçte, “Refakatsiz küçüklerin kaçması olgusu, örneğin başka bir Avrupa ülkesinde aile bağları gibi birçok nedenden dolayı sık görülen bir durumdur.”

“Barınak sağlamak, hapsetme olarak kabul edilemeyecek bir çocuk koruma aşamasıdır” diye ekledi.

Geçen ay Ocean Viking yardım gemisi, Kuzey Afrika’dan Akdeniz’i geçtikten sonra Sicilya’daki Katanya’ya ulaşmaya çalışan 57’si çocuk 234 göçmeni kurtardı.

Ancak İtalya, geminin üç hafta boyunca yanaşmasına izin vermeyerek gemiyi Fransa’ya yelken açmaya zorladı.

Fransız hükümeti, sağcı İtalyan hükümetini “güven ihlali” ile suçlayarak, gemiye yardım etmediği için İtalya’yı “sorumsuz” ve “insanlık dışı” olarak nitelendirdi.

Paris, Avrupa göçmen paylaşım “dayanışma” planı kapsamında kabul etmesi gereken İtalya’dan 3.500 sığınmacı almayı reddedeceğini söyleyerek yanıt verdi.

Afrika ile İtalya arasındaki göçmen akışını durdurma sözü vererek seçilen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Paris’in tepkisini “anlaşılmaz ve haksız” olarak nitelendirerek yanıt verdi.

Tartışma, İtalya ve Fransa cumhurbaşkanları Sergio Mattarella ve Emmanuel Macron arasındaki görüşmelerin ardından ancak Pazartesi günü sakinleşti.

İtalya bu yıl göçmen girişlerinde keskin bir artış gördü. Ancak son iki yılda, nüfusunun yüzdesi olarak daha az mülteciyi kabul etti ve daha az sığınma talebini işleme koydu.

AB Konseyi Çek Başkanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, AB içişleri bakanlarının Fransa-İtalya krizinin ardından göç politikasını görüşmek üzere 25 Kasım’da Brüksel’de bir araya geleceğini söyledi.