Arjantin taraftarları Dünya Kupası galibiyetini kutlarken Katar ‘Messi çılgınlığı’ tarafından yakalandı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Arjantin’in sadık futbol taraftarları, ülkelerinin gıpta ile bakılan kupayı en son kazanmasından otuz altı yıl sonra, takımlarının Katar’ın Lusail stadyumunda Dünya Kupası’nı kaldırdığını gördüler.

Rahmetli büyük Diego Maradona, Haziran 1986’da Mexico City’de kahramandı ve takip eden Haziran ayında 2022 turnuvasının yıldızı doğdu. 35 yaşındaki Lionel Messi, Fransa’ya karşı penaltılarla 4-2 sonuçlanan heyecanlı müsabakada iki gol atarak parlak kariyerini taçlandırdı.

Kylian Mbappe’nin, Geoff Hurst’ün 1966’da İngiltere adına yaptığından bu yana bir Dünya Kupası finalinde ilk hat-trick’i olan hat-trick’i, maçın uzatmaların ardından 3-3’lük skorla bitmesini sağladı.

Ancak şaşırtıcı Mbappe, uzatmaya zorlamak için sadece 60 saniye sonra çarpıcı bir şekilde eşitlemeden önce, 10 dakika kala noktadan geri çekerek tutuculara hayat verdi.

Messi daha sonra, 109. dakikada tekrar gol attığında, yarışmayı Arjantin’in lehine önceden ve sonsuza dek kararlaştırmış gibi görünüyordu, sadece Mbappe’nin bir nokta vuruşu daha netleştirmesi, skoru 3-3 yapması ve bir penaltı atışına zorlaması.

Fransa, 2006’da İtalya’ya yenilmesinin ardından beş Dünya Kupası’nda ikinci kez penaltılarla finali kaybetti ve 1986’dan bu yana ilk kez Arjantin şampiyon oldu.

Galibiyet, 35 yaşındaki Messi’nin muhteşem kariyerini büyük Diego Maradona’yı taklit ederek tamamlamasını sağlıyor.

Arjantin televizyonuna “Açıkçası kariyerimi bununla bitirmek istedim. Daha fazlasını isteyemem” dedi.

“Kariyerim sona eriyor çünkü bunlar benim son yıllarım. Bundan sonra daha ne olabilir ki?”

Ancak Arjantin kadrosuyla devam edeceğini söyledi.

Dünya şampiyonu olarak birkaç maç daha deneyimlemeye devam etmek istiyorum” diye ekledi.

Bu, sekiz golle Messi’den bir fazla gol atan Mbappe’nin en iyi çabalarına rağmen onun turnuvası olarak hatırlanacak.

Fransa teknik direktörü Didier Deschamps, “Arjantin’den herhangi bir değer almak istemiyorum ama çok ama çok fazla duygu var ve sonunda acımasızdı çünkü çok yakındık” dedi.

Görüntüyü yukarıdaki oynatıcıdan izleyin.