Avrupa yardım kuruluşu Libya kıyılarında 113 göçmeni kurtardı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Avrupalı yardım kuruluşu SOS Mediterranée, Ocean Viking gemisinin Pazartesi gecesi Libya kıyılarında 113 göçmeni kurtardığını söyledi.

30 refakatsiz çocuk ve 23 kadından oluşan grup, bir lastik botla karşıya geçmeye çalışıyordu.

Bazı insanlar tehlikeli bir durumdaydı ve lastik botlara bindirilip örgütün kurtarma gemisine götürüldü ve burada STK ve Kızıl Haç üyeleri tarafından yardım edildi.

SOS Mediterranée sözcüsü Méryl Sotty, şimdi nereye inmelerine izin verileceğini öğrenmek için beklediklerini söyledi.

İtalya daha sıkı kontroller planlıyor

Bu son kurtarma, İtalya’nın on yıllardır en sağcı hükümetinin denizde göçmenleri kurtarmak için çalışan STK’ların eylemlerini sınırlamak için önlemler üzerinde çalıştığı sırada geldi.

Esasen kaçakçıların işini kolaylaştırmaya yardımcı olduklarını iddia ederek, yardım amaçlı kurtarma görevlerini caydırmak istediğini söyledi.

Hükümetin sözde “güvenlik kararnamesi” ile devam etme kararı önümüzdeki birkaç gün içinde alınabilir.

Onaylanırsa, bu, STK gemilerinin Sahil Güvenlik’e derhal haber vermeden ve bir ‘güvenli liman’ tahsisi talep etmeden önce yalnızca bir kurtarma gerçekleştirebileceği anlamına gelecektir.

Ancak insani yardım grupları, gemileri her kurtarmadan sonra bir limana girmeye zorlayan planlı zorunlu davranış kurallarının, gemilerin daha fazla hayat kurtarmasını engelleyeceği konusunda uyarıyor.

Daha fazlası için Euronews’in haberini yukarıdaki görüntüden izleyebilirsiniz.