Azak fotoğrafçısı, çalışmalarını esir alınmadan hemen önce yayınladı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
“İşte bu kadar. Azovstal’a sığınağım için müteşekkirim – ölümümün ve hayatımın yeri, ”dedi Dmytro ‘Orest’ Kozatsky, Cuma günü yayınlanan Instagram gönderisinde.

Azak alayı savaşçısı, kuşatılmış Azovstal çelik fabrikasından fotoğraflarını ücretsiz olarak kullanılabilir hale getirdi ve mümkün olduğunca paylaşılmasını istedi. Bu fotoğraflardan bazıları, Azak alayı savaşçılarının, özellikle de yaralı personelin durumunu ortaya çıkaran viral hale geldi.

“Bu arada ben esaret altındayken size fotoğraflarımı bırakıyorum, tüm gazetecilik ödüllerine ve fotoğraf yarışmalarına benim için başvurun. Bir şey alırsam, serbest bırakıldıktan sonra bunu öğrenmekten gerçekten memnun olacağım. Tüm desteğiniz için teşekkür ederim. görüşürüz” diye yazdı.

Azak alayı askeri, Rus kuşatması sırasında Azovstal çelik fabrikasında ışık huzmesi içinde duruyor ordu. Mayıs 2022

Azak alayından Ukraynalı Mariupol savunucusu Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Azovstal sleel fabrikasında kuşatma sırasında bir ateşin yanında oturuyor. Mayıs 2022

Mariupol savunucularının Azovstal çelik fabrikasından kontrol edilmeyen bölgelere tahliyelerinden bu yana akıbeti hakkında fazla bir şey bilinmiyor Pazartesi günü başlayan Ukrayna makamları tarafından.

Kiev, planın onları daha sonra Rus esirlerle değiş tokuşta serbest bırakmak olduğunu söyledi. Yetkililer, hayatlarını kurtarmanın tek yolunun bu olduğu konusunda ısrar ediyor.

Azov alayından bir asker, Mariupol, Donetsk bölgesi, Ukrayna’daki Azovstal çelik fabrikasının kalıntıları üzerinde duruyor. Mayıs 2022

Azak alayının yaralı savaşçısı Mariupol, Ukrayna’daki kuşatma sırasında Azovstal çelik fabrikasının içindeki geçici bir hastanede eli kesildi. Mayıs 2022

Azak alayının yaralı savaşçısı Mariupol, Ukrayna’daki kuşatma sırasında Azovstal çelik fabrikasının içindeki geçici bir hastanede tıbbi yardım alıyor. Mayıs 2022

Azak alayının yaralı savaşçısı Mariupol, Ukrayna’daki kuşatma sırasında Azovstal çelik fabrikasının içindeki geçici bir hastanede tıbbi yardım alıyor. Mayıs 2022

Azak alayı personeli yakınlarda oturuyor Azovstal çelik fabrikasının kuşatması sırasında yangın, Mariupol, Donetsk bölgesi, Ukrayna. Mayıs 2022

Dmytro ‘Orest’ Kozatsky Azov alayı, Rus ordusu, Mariupol, Donetsk bölgesi, Ukrayna tarafından kuşatma sırasında Azovstal çelik fabrikasının içinde fotoğraflandı. Mayıs 2022

Azov alay komutanı Denys Prokopenko Cuma günü yayınlanan bir görüntü adresinde, yüksek askeri komutanlıktan bir emir aldığını söyledi. Mariupol’u savunmayı bırakın. Yaralı askerlerin tesisten tahliye edildiğini ve hayatını kaybeden Azak savaşçılarının cesetlerinin tesisten alındığını söyledi.