Bilecikli ‘yaşayan insan hazinesi’ çömlekçilik mesleğini 67 yıldır sürdürüyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
“Yaşayan İnsan Hazinesi” ödüllü 81 yaşındaki Yaşar, mesleği merhum babası ve ağabeyinin, Şakir ağa olarak bilinen ustadan öğrendiğini anlattı.

Kendisinin de onlardan öğrenerek başladığı çömlek ustalığını 67 yıldır sürdürdüğünü belirten Yaşar, “Bu atölye 1946 yılında babam tarafınca yapılmış. O günden bugüne bu atölyede çömlekçiliği idame ettiriyorum.” dedi.

Yurt haricinde Almanya’da, Vietnam’da da mesleğiyle ilgili çalışmalar yaptığını bildiren Yaşar, geçen ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “Yaşayan İnsan Hazinesi” mükafatını aldıktan daha sonra yüzlerce kişinin kendisine ulaştığını lisana getirdi.

Bundan büyük memnunluk duyduğunu söz eden Yaşar, şöyleki konuştu:

“Sosyal medyada gorenler beni arıyorlar ve beni davet ediyorlar. Biroldukca aktiflik ve tertiplere davet edildim, kurslar verdim. O kadar şahaneydi ki tabirlerle anlatamam. Mükafatı aldıktan daha sonra tebrik telefonları aldım. Benim için gurur verici. 67 yıllık birikimim var lakin daha öğrenemedim mesleğimi, hala öğrenmekteyim. Her vakit bir yenilik çıkıyor. Sıhhatim elverdiği surece mesleğime devam edeceğim. Bırakmaya niyetim yok. Bu yaşımda bile bilhassa mükafattan daha sonra yurt içi ve haricinden eser siparişi alıyorum. Hafta sonu dahil gece gündüz tezgahımın başında onları yetiştirmeye çalışıyorum.”