‘Bir füze bir dakika sürer’: Boris Johnson, Putin’in Ukrayna’yı işgal etmeden önce kendisini tehdit ettiğini söyledi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bir BBC belgeselinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın işgalinden önce kendisine fırlatarak “bir tür tehdit” ettiğini söyledi: “Bir füze bir dakika sürer”.

İlk bölümü Pazartesi akşamı BBC Two’da yayınlanan üç bölümden oluşan bu belgeselde, İngiliz hükümetinin eski başkanı, başlangıçta Kiev’e yaptığı ziyaretin ardından Rusya Devlet Başkanı ile yaptığı “çok uzun” ve “olağanüstü” telefon görüşmesini anlatıyor. geçen şubatın.

O sırada Vladimir Putin, Rus askerlerinin sınır bölgelerine yoğun akınına rağmen Ukraynalı komşusunu işgal etme niyeti olmadığını savunmaya devam etti.

Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı’nı bu yola girmesi halinde Batılıların uygulayacağı sert yaptırımlar konusunda uyardığını söylüyor.

Johnson, “‘Boris, sen Ukrayna’nın yakın zamanda NATO’ya katılmayacağını söylüyorsun. (…) ‘Yakında değil’ derken neyi kastediyorsun?”, diyor Johnson.

Ukraynalıların ilk destekçilerinden biri olan eski İngiliz lider, “Pekala, yakın gelecekte NATO’ya katılmayacak, bunu gayet iyi biliyorsunuz,” diye devam etti.

Johnson, “Bir noktada beni tehdit etti ve ‘Boris, seni incitmek istemiyorum ama bir füzeyle bir dakika sürer’ falan dedi” dedi.

Bir dizi skandalın ardından Eylül ayı başlarında Downing Caddesi’nden ayrılan eski İngiliz lider, “Sanırım aldığı çok rahat ses tonundan, sahip olduğu tarafsızlıktan, onu müzakere etmeye ikna etme girişimlerimle oynuyordu” diye ekliyor. .

Belgeselde Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, o dönemde Batılıların tutumuna nasıl öfkelendiğini anlatıyor: “Eğer yarın Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğini biliyorsan, neden bugün bana dur demiyorsun? Yapamıyorsanız, kendiniz durdurun.”