Bir uçuş gerçekten trenden daha mı hızlı? Londra’dan Lyon’a test ettim

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Birçoğumuz kendi ülkemizde düzenli olarak trenlere binsek de, yurtdışına seyahat ederken aynı şeyi yapmayı çoğu zaman aklımıza getirmeyiz.

Trenle uçağa binmek için kolayca bahaneler üretebiliriz: işten yeterince tatil izni çıkmaması, uçakların daha ucuz olması ve hatta rezervasyon yapmayı bilmememiz. uzun mesafe tren yolculuğu . Ancak teste bir bahane koymak istedik: hedefimize ulaşmak için acele etmek.

bizde böyle var Avrupa çapında geniş bir tren ağı, şehir merkezinden yola çıkabileceğiniz yer, bu yüzden belki de uçmak her zaman en hızlı seçenek değildir?

Euronews’in genel merkezine ne zaman gitmem gerektiğini kendim bulmaya karar verdim. Lyon Londra’dan. Bir yöne uçtum, diğer yöne trene bindim. İşte öğrendiklerim.

Londra – Lyon uçuşu gerçekten ne kadar sürüyor?

Doğu Londra’da bir Pazar sabahı yolculuğuma erkenden başladım. İlk ayak, Londra Luton Havalimanı’na giden trene bindiğim Londra St. Pancras istasyonuna giden bir taksiydi.

Bunun seyahat etmek için en az sevdiğim Londra havaalanı olduğunu söylemeliyim, çünkü tren istasyonu havaalanında değil – bir servis otobüsüne binmeniz gerekiyor. Tren varışınız otobüsle çakışıyorsa, altınsınız. Değilse, bir süre bekleyebilirsiniz.

Bir kere havaalanının içindebenim bırakmak için hızlı bir süreçti bagaj ve güvenlikten geçin. Ön kapımdan çıkıp yolcu salonuna geçiş toplamda iki saat sürdü.

Ne yazık ki, uçuşlarda ve özellikle bütçe havayollarında yaygın olduğu gibi, uçuşum ertelendi bir saate kadar. Oturup yemek için zamanım olduğunu düşünmediğim için hızlı bir kahvaltı aldığım için bu özellikle can sıkıcıydı.

Bir saat sonra ve evden ayrıldıktan dört saatten fazla bir süre sonra nihayet kapımdaydım. Oldukça dolu bir uçuştu, bu yüzden uçağa binmek daha fazla zaman aldı.

Sonunda, ben evden çıktıktan beş saat sonra havalanıyorduk. Tabii bu noktada yolculuk hızlandı. Londra’dan Lyon’a uçuş süresi sadece bir saat 45 dakika ama o noktaya gelmemin beş saat sürmesi, uçmakla ilgili eklenen tüm zamanı düşünmeme neden oldu.

Lyon’a vardığımızda, kuyruklar Pasaport kontrolünden geçmek muazzamdı. Uçaktan pasaport kontrolünden geçmem ve nihayet uçaktan inmem yaklaşık 40 dakika sürdü. bagajımı topla . Bunlar tabii ki uçuşun tüm bölümleri – Yolculuğumda kronometrem çalıştığı için onları daha yeni fark ettim.

Lyon havaalanında pasaport kontrolü için uzun kuyruk.

Havaalanından çıktıktan sonra sizi şehir merkezindeki ana tren istasyonu olan Lyon Part-Dieu’ye götüren Rhonexpress tramvayına atladım. Servis saatte dört kez çalışır ve yaklaşık 30 dakika sürer, bu nedenle asla uzun süre beklemek olmaz.

Londra’daki evden ayrıldıktan sekiz saat sonra Lyon Part-Dieu istasyonuna vardım. Oradan bir taksiye atlayıp şehri geçerek kaldığım yere doğru yol aldım.

Toplamda, kapıdan kapıya yolculuk sekiz saat 25 dakika sürdü. Olabilecek en kötü şey olmasa da, uçuşun dışında altı saat 40 dakikalık ek süre oldukça fazla gibi geliyor.

Tren Lyon’dan Londra’ya ne kadar sürer?

İngiltere’ye dönüş yolculuğum için Lyon’daki konaklama yerimden tren istasyonuna bir otobüse bindim, Paris’e bir tren, Paris’te istasyon değiştirmek için bir metro, Eurostar Londra’yave sonra bir taksi eve.

için tren ParisLyon’da iki istasyonda durdum, bu da evime en yakın olana binebileceğim anlamına geliyordu – otobüsle sadece beş dakika.

Evden muhtemelen çok erken ayrıldım. Ama o istasyona daha önce gitmemiştim ve pazar servisleri biraz düzensiz olduğu için strese girmek istemedim.

Lyon’dan TGV treni Paris iki saatten az sürer. Business sınıfında üst güvertede seyahat ettim, bu da onu gerçekten çok iyi bir deneyim haline getirdi. Tren sessizdi, harika bir manzaraya sahiptim, koltuk genişti ve elektriklerimi şarj etmek için birkaç prizim vardı.

Evden ayrıldıktan üç saat sonra Paris Gare de Lyon’a gelmiştim. Uçuş yolculuğumun üçüncü saatinde havaalanında bir saat oturmuştum. karşılaştırmak ilginçti ne kadar ilerleme kaydetmiştimyolculuklarımda.

Paris Gare de Lyon ve Paris Gare Du Nord istasyonları arasında D-trenine binmek

Eurostar Londra’ya Paris Gare du Nord istasyonundan kalkıyor, ben de oraya gitmek için üç durak D-trenine bindim. Gare du Nord’daki metrodan inerken, Eurostar’da ilk başta belli ki bir tabela yoktu ama çok geçmeden nereye gideceğimi buldum.

Eurostar için genel tavsiye, büyük kuyruklar olsa bile pasaport kontrolü ve güvenlikten geçmeniz için size bolca zaman tanımak için treniniz hareket etmeden 60-90 dakika önce varmanızdır.

Büyük bir avantaj, yolculuğunuzdan önce hem Fransız hem de İngiliz pasaport kontrolünden geçmenizdir, bu nedenle önceden biraz daha uzun sürse de, diğer uçtan hızlı bir çıkıştır.

Eurostar’da Business Class’ta seyahat ettim. Bu, uçağa ağırlık sınırı olmayan üç valiz alabileceğim anlamına geliyordu (kaldırabildiğiniz sürece). Ayrıca, güvenlik yoluyla hızlı bir şekilde takip edebileceğiniz anlamına gelir. Seyahat sürenizi gerçekten kısaltmak istiyorsanız, bunu yapmanın harika bir yolu. Artı, hepiniz check-in yaptırdınız, ücretsiz içecek ve atıştırmalıkların bulunduğu Business Class dinlenme salonuna erişiminiz var.

Evden ayrıldıktan beş saatten kısa bir süre sonra, kahve ve madlenlerle dolup, Londra’ya gitmek için Paris’te Eurostar’da bekliyordum.

Paris’te Eurostar’a Binmek

Londra yolculuğu 2 saat 17 dakika sürdü ve bu süre zarfında bana Michelin yıldızlı şef Raymond Blanc OBE ile tasarlanmış üç çeşit lezzetli bir yemek sunuldu. Tabii ki şarapla.

Yolculuk bir kez daha sessiz, rahatlatıcı ve geniş, rahat bir koltukta geçti. Fransa’da seyahat ederken manzaraları görmekten gerçekten keyif aldım ve tüm yolculuk, seyahatin her iki ucunda da bir slogan yerine gerçek bir muamele gibi geldi.

Lyon’daki evden ayrıldıktan 7 saat 40 dakika sonra Londra St. Pancras’a vardım. Oradan eve bir taksiye atladım ve kapı kapı yolculuk sekiz saat ve deri dakikalarda geldi. Hava yolculuğumdan on beş dakika daha hızlı.

Trene binmek uçmaktan daha mı pahalı?

Nasıl seyahat edileceğini seçerken zaman her zaman ana faktör değildir. Maliyet, çoğu gezgin için hiç olmadığı kadar büyük bir rol oynuyor.

Lyon’a giderken easyJet ile uçtum ve dönüşte daha pahalı olan Eurostar Business Class ile seyahat ettim. Ancak iade kapsamında satın alındığında standart sınıfta Eurostar biletlerini 45€ gibi düşük bir fiyata alabilirsiniz, ancak şu anda 29€’dan başlayan fiyatlarla satış var.

Karşılaştırmanıza yardımcı olacak kaba bir maliyet dökümü burada.

Hava yoluyla seyahat etmek

İkinci Londra’dan St. Pancras İstasyonu’na taksi: €12,23

Luton Havaalanı’na tren bileti: €16,00

Uçak bileti (bir adet bagaj dahil): 64,65 €

Lyon’a Rhonexpress tramvayı: €16.30

Konaklamaya taksi: €24.40

TOPLAM: €133,58

Tren ile seyahat etmek

Tren istasyonuna otobüs: €1,80

TGV’den Paris’e: €16

Paris genelinde metro: €1,90

Eurostar’dan Londra’ya: 45 € (bir iade kapsamında satın alındığında)

Eve taksi: €14.33

TOPLAM: €79.03

Tabii ki fiyatlar birçok faktöre bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bu ipuçlarını takip edinEn ucuz uçuşları bulmak için.

Eurostar’a göre, en iyi fırsatı bulmak için önceden rezervasyon yapmalısınız – her biriniz için 11 aylık bir rezervasyon penceresi var üstün organize gezginler. Ayrıca hafta ortası seyahat etmeyi öneriyorlar – Salı ve Çarşamba günleri ucuz fiyatlar için en iyi günler.

Trenle seyahat etmek uçmaktan daha mı hızlı?

Genel olarak bakıldığında, ister uçakla ister trenle seyahat edin, Lyon ile Londra arasındaki yolculuğun kabaca aynı olduğunu söyleyebilirim.

Ben şahsen tren yolculuğunu çok daha sakinleştirici ve rahatlatıcı buldum. Ödeyebiliyorsanız, tatilinize gerçekten doğru bir şekilde başlamak için seyahat eden business class’ı şiddetle tavsiye ederim – sanki sadece oraya gitme yolculuğundan ziyade tatilin keyifli bir parçası.

Ayrıca, trene binmek çevre için çok daha iyi . Eurostar ile Londra’dan Paris’e yapılan bir yolculuk, aynı yolculuk için bir uçuştan 14 kat daha az emisyon üretir.

Aynı süreyi alıyorsa ve daha pahalı değilse neden olmasın trene binbir sonraki tatilin için?

Trenle seyahat hakkında daha fazla bilgi edinmek için yukarıdaki görüntüyü izleyin.