Birleşik Krallık liderliğindeki Müşterek Sefer Gücü, Ukrayna’ya daha fazla destek sözü vererek bir araya geldi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
10 kuzey Avrupa ülkesinden oluşan bir grup, Ukrayna’nın kendisini Rus saldırganlığına karşı savunmasına daha fazla yardım etme sözü verdi. Ortak Sefer Gücü, Rus tehditlerine ortak bir yanıtı hızlandırmak için 2014 yılında kuruldu.

Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen bir toplantıda toplanan liderler, Ukrayna cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy’den daha fazla silah talebini dinlediler.

“Devletimize hava savunma sistemleri tedarikini artırmanızı ve ortakların ilgili kararlarını hızlandırmanızı rica ediyorum.”

“Ukrayna için %100 hava savunma kalkanı, Rus saldırganlığına karşı atılacak en başarılı adımlardan biri olacaktır. Bu adıma şu anda ihtiyaç var,” dedi Zelenskyy liderlere.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Zelenskyy’nin Ukrayna’nın ateşkesten bahsetmek yerine karşı saldırıya geçmesi gerektiği görüşünü destekledi.

“Rusya’nın yeniden bir araya gelme ve ikmal yapma kabiliyetini düşürmeye odaklanmaya devam etmeliyiz ve bu, tedarik zincirlerinin peşine düşmek ve uluslararası desteği kaldırmak anlamına geliyor. Özellikle İran’ı ve şu anda Rusya’ya sağladığı silahları düşünüyorum.”

Ukrayna’ya artan yüksek teknolojili batı silahları arzı, ülkenin son aylarda savaş alanındaki başarılarında büyük rol oynadı. Ancak, özellikle savaşın neden olduğu ekonomik bozulma göz önüne alındığında, bu düzeyde bir desteği sürdürmek Batı için büyük bir zorluk teşkil ediyor.

Daha fazlasını görmek için yukarıdaki görüntüye tıklayın.