Bisiklet tutkunu Erzincanlı Garip dede 60 yıldır pedal çeviriyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Ulalar Mahallesi’nde yaşayan 7 çocuk ve 11 torunu bulunan Bayrak, gençlik senelerında baba mesleği olan bisikletle süt satma işine koyuldu.

bu türlü harçlığını kazanan ve ondan sonrasında bunu meslek haline getiren Bayrak, emekli olduktan daha sonra da bisiklet sürmeye devam etti.

İlerleyen yaşına karşın cadde ve sokaklarda pedal çevirmeyi sürdüren Bayrak, sıhhatini buna borçlu olduğunu düşünüyor.

“Benim yaşımda kimse bisiklet süremiyor”

Garip Bayrak, sıhhatini ve dinçliğini her gün sistemli olarak sürdüğü bisiklete borçlu olduğunu söylemiş oldu.

İnsanlara sağlıklı bir hayat için kesinlikle bisiklet binmelerini tavsiye eden Bayrak, şöyleki dedi:

“Gençliğimde bisikletime binerek süt satıyordum ve ailemin geçimini sağlıyordum. Emekli olduktan daha sonra süt satmayı bıraktım. Yaklaşık 60 yıldır bisiklet sürüyorum. Artık ise 80 yaşındayım bir daha bisikletime binmeyi fazlaca seviyorum ve ondan vazgeçemiyorum. Gençler de bisiklet sürsünler, benim üzere genç kalsınlar. Her gün bisikletle kente gidiyorum, ekmek alıyorum ve pazar alışverişimi yapıyorum. Sıhhatimi ve dinçliğimi buna borçluyum. Benim yaşımda kimse bisiklet süremiyor.”

“Bisikletini sakladık, gitti yeni bir bisiklet aldı”

Eşi Güleser Bayrak da eşinin bisiklet sürmesine mahzur olamadıklarını belirtti.

Eşinin bisiklet sürmeyi epeyce sevdiğini anlatan Bayrak, “Bir devir oğlumla eski bisikletini sakladık lakin epey uzun sürmedi, gitti yeni bir bisiklet aldı. Her yere bisikletle gidip, geliyor. ‘Sağlığımı ona borçluyum.’ diyor.” tabirlerini kullandı.

Kızı Songül Bayrak ise babasının daima bisiklet sürdüğünü, bunun da sıhhatine olumlu yansıdığını söylemiş oldu.

Bayrak, “Babam bizi bisikletiyle süt satarak büyüttü. Emekli olduğu biçimde yıllardır bisiklet sürüyor. Ailesi olarak ilerleyen yaşı ve bir gözü de tam görmediği için binmesin diye bisikletini sakladık lakin bir daha vazgeçmedi. Bisikleti fazlaca seviyor.” diye konuştu.