Bulgaristan’da kesilmek istenen bacağı Türkiye’de kurtarıldı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Dobriç kentinde yaşayan, evli ve 1 çocuk annesi Zdravka Miteva Georgieva’nın sol bacağı, 4 yıl evvel yolun karşısına geçmek isterken arabanın çarpmasıyla koptu. Bulgaristan’da tedavi goren ve bacağı yerine dikilen Georgeava, akabinde tekraren ameliyat geçirdi. Bacağı bir süre evvel iltihaplanması üzerine bir daha hastaneye başvuran Georgiava’ya hekimler, tedavisinin imkansız olduğunu belirterek, kesmek zorunda olduklarını söylemiş oldu.

Tabiplerle birlikte bacağının kurtarılması için arayış içine giren Georgieva, irtibat kurulan Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki özel hastaneye yönlendirildi.

Bacağı kesilmekten kurtarılan ve koltuk değnekleriyle yürümeye başlayan Georgieva’yı tedavi eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Bilge, hastanın durumunun hayli uygun olduğunu belirterek, “Kaynama ameliyatı ve kemik nakli yaptık. Kalçadan ve başka cansız olan bir bölgeden aldığımız kemikle o bölgede kaynatma süreci yaptık” dedi.

Georgieva, kazada bacağının koptuğunu ve yerine dikilmesinin akabinde tekraren ameliyat geçirdiğini anlattı. Tedavi olmak için Türkiye’yi seçtiklerini belirten Georgieva, “Bulgaristan’da bir kaza geçirdim. Yaya geçidinde otomobil çarptı ve ayağım koptu. Bulgaristan’da yapabilecekleri her şeyi yaptılar lakin tedaviyi tamamlayamadılar. Bacağımın kurtarılabilme ihtimali olduğunu söylemiş olduler biz de tedavi olmak için Türkiye’yi seçtik. Şu anda kendimi hayli âlâ hissediyorum. Tedavi hayli güzel gidiyor hatta harika diyebilirim. sonuçların daha güzel olmasını umut ediyorum” dedi.