Eurostar, İngiliz pasaport kontrolünde sıra beklememek için yüzlerce koltuğu boş bıraktı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Eurostar, operatör Brexit’in sonuçlarıyla başa çıkmakta zorlanırken kasıtlı olarak yüzlerce bileti satılmadan bırakıyor.

Brexit kesinleştiğinden beri, İngiliz vatandaşları Avrupa Birliği’ne girerken belgelerini damgalatmak zorunda kaldılar. Ve AB vatandaşları, ülkeye girerken Birleşik Krallık’ın göçmenlik kurallarına uyduklarına dair pasaport kontrolünden geçmek zorundalar.

Bu değişikliklerin neden olduğu darboğazların üstesinden gelmek için Eurostar, yolculardan tren hareketlerinden 90 dakika önce istasyonlara gelmelerini istedi; bu, önceki 30 dakikaya göre büyük bir artış.

Ve yoğun zamanlarda koltuk sayısını sınırlayarak, 2019’a göre %30 daha düşük kapasiteye sahip oldu.

Sonuç olarak, Londra’dan Paris’e veya Londra’dan Amsterdam’a giden trenler, koltuklarının yaklaşık üçte biri boş olarak çalışıyor.

Ve bazı yolcular bu değişiklikten “hayal kırıklığına uğradı”.

Londra’dan Paris’e giden bir yolcu olan Jane Hopkinson, “Avrupa’dan ayrılmayı ummamış biriyseniz bu özellikle sinir bozucu,” dedi.

“Özellikle benim kuşağım için özgürce seyahat edebilmenin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün iş için seyahat ediyorum – yani Avrupa’da işimi yapma yeteneğimde gerçek bir fark yaratıyor. Bu gerçekten utanç verici.”

Londra’dan Paris’e gidip gelen Fransız vatandaşı Raphael Zurita, Euronews’e AB’ye girerken kontrollerden kolayca geçebilmesine rağmen İngiliz meslektaşları için uzun kuyruklar fark ettiğini söyledi.

“Pasaport kontrollerinde kuyruklar çok daha uzun, aslında İngiltere pasaportunuz varsa, Avrupa pasaportunuz varsa çok daha fazla insan ayrımı oluyor, nereye gideceğiniz arasında net bir ayrım var” dedi.

“Fransız pasaportum var, bu yüzden kişisel olarak oldukça çabuk geçiyorum. Ancak Birleşik Krallık halkının çoğu zaman kuyruklarda çok fazla zaman geçirdiğini görüyorum.”

Yoğun saatlerde Eurostar, yolcuların pasaport kontrolünden geçmesine izin vermek için kapasitesini 700 koltukla sınırlayacaktır.

Amsterdam’dan Londra’ya seyahat eden Eurostar trenleri sadece 250 yolcu taşıyacak ve Rotterdam’da 175 biniş daha yapacak.

Eurostar, hem İngiltere’nin hem de AB’nin daha fazla sınır polisi getirmesini ve istasyonda check-in süresini kısaltmak için daha fazla elektronik kapı kurmasını umduğunu söylüyor.

Bu arada, işe gidip gelenlerin koltuklarını güvence altına almak için ileriyi düşünmeleri gerekecek.