Finlandiya Başbakanı Marin, parti yaptığını gösteren görüntü ortaya çıktıktan sonra ‘Uyuşturucu testi yaptırdım’ dedi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin Cuma günü yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla parti yaptığını gösteren bir görüntünün yayınlanmasının ardından ateş altında kaldıktan sonra uyuşturucu testi yaptırdığını söyledi.

Cuma öğleden sonra resmi ikametgahı Kesäranta’da düzenlediği basın toplantısında, “Bugün bir uyuşturucu testi yaptım ve sonuçlar bir hafta içinde gelecek” dedi. “Ergenlik yıllarımda bile herhangi bir uyuşturucu madde kullanmadım. Testleri sırf mühlet olmak için [şüpheden dolayı] yaptırdım.”

36 yaşındaki lider, masumiyet karinesine hakkı olduğunu belirterek, “Ben yasa dışı bir şey yapmadım” dedi.

Marin’in tanınmış Finli kişiler ve sanatçılarla parti verdiği video klipleri bu haftanın başlarında sosyal medyada dolaşmaya başladı ve kısa süre sonra Finlandiya ve yurtdışındaki çeşitli medya kuruluşlarında yayınlandı.

Marin, sızdırılan videoların arka planda kokain hakkında konuşan insanları içerdiği bildirildiği için, hükümet koalisyonundaki politikacıların yanı sıra aşırı sağ muhalefetten uyuşturucu testi yapma çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Marin sürekli olarak filme alındığını kabul etmesine rağmen, görüntülerin halka sızdırılmasından dolayı üzgün olduğunu yineledi.

“İnsanların boş zaman ve çalışma zamanının ayrılabileceğini anladığına inanıyorum” diye ekledi.

Marin, Helsinki ile Moskova arasındaki gerilimler göz önüne alındığında, söz konusu gece boyunca görevlerini yerine getirme yeteneğinin bozulmadan kalıp kalmayacağına ilişkin yorumları yanıtsız bıraktı.

Çalışması gerekseydi partiden ayrılacağını söyledi.

“Danıştay her zaman çalışır, gecenin bir yarısı toplantı yapılmaz. Bana ulaşmanız gerekirse, her zaman çalışmaya hazırım.”

Daha geçen hafta Marin, Alman haber kuruluşu Bild tarafından “dünyanın en havalı Başbakanı” olarak adlandırıldı. Genç başbakan, müzik festivallerinde sık sık fotoğraflandı ve daha önce de parti yaparken görüldü.

Geçen yıl, bir COVID-19 vakasıyla yakın temasa girdikten sonra bara gittiği için özür diledi.