Finlandiya ve İsveç, kış öncesi Ukrayna’ya askeri yardımı hızlandırdı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yılın ilk karı Ukrayna’nın bazı bölgelerine çoktan yağdı.

Botlar, paletler ve lastiklerle çalkalanan sonbaharın kalın, ıslak çamurunu, kaçınılmaz olarak giysilerden sızan dondurucu bir bataklığa ve değişen mevsimlerle yüzleşmek için yetersiz donanıma sahip askerlerin kemiklerine dönüştürür.

Finlandiya ve İsveç’te ordular, aşırı soğuk hava muharebesi ve elementlerle nasıl savaşılacağı hakkında bir iki şey biliyor. İki İskandinav ülkesi de hava durumunu göz önünde bulundurarak Ukrayna’ya bugüne kadarki en büyük askeri yardım paketlerini açıkladı.

“Ukrayna’yı desteklemeye devam etmemiz ve ona savaşı sona erdirmek için gerekli araçları sağlamamız önemlidir.” Anti Kaikkonenfinlandiya savunma bakanı.

Euronews’e bir röportajda “Ukrayna bağımsızlığını ve özgürlüğünü savaşıyor ve savunuyor, bu durumda Ukrayna’ya yardım etmek doğru. Finlandiya ve çoğu Avrupa ülkesi bu yüzden yardım ediyor” dedi.

Onuncu — ve en son — Fin savunma paketi55,6 milyon avro değerindeki bu, savaşın başlamasından bu yana Ukrayna’ya tahsis edilen tüm savunma malzemelerinin toplam değerini 160,4 milyon avroya çıkarıyor.

Kaikkonen, Finlerin tam olarak ne sağladıkları konusunda ağzını sıkı tutmasıyla ünlüdür – “güvenlik ve op-sec nedenleriyle,” dedi Kaikkonen – ancak bakan ilgili süreç hakkında biraz daha fazla açıklama yapıyor.

“Ukrayna’dan bir liste alıyoruz ve bu paketleri oluştururken onlara danışıyoruz. Tabii aynı zamanda onlara şunun olduğunu ve bağışlayabileceğimizi söylüyoruz. paketler” dedi.

Bazı ülkeler Ukrayna’ya hangi silah sistemlerini verdikleri konusunda daha açık olsa da, Finliler ne sağladıklarını Ruslara bildirmeye gerek görmüyorlar.

Kaikkonen, “Bu, Finlandiya’nın sessiz kalma yöntemidir” dedi.

Yardımımızda iki prensibimiz var: Ukrayna’nın ihtiyacı olan şeyleri veriyoruz ve kendi savunmamızı zayıflatmadan verebileceğimiz şeyleri veriyoruz.”

Küçük ama önemli bir ipucu veriyor: “Kışın geldiğini hesaba kattık.”

DOSYA: Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen saha tatbikatları için birliklerle buluştu, tarihsiz

Peki Finlandiya, Ukrayna’ya hangi kış ekipmanlarını sağlıyor olabilir?

Finlandiya hükümeti ve ordusu, Ukrayna’ya ne sağladıklarına dair bilgi söz konusu olduğunda tam olarak açık bir kitap olmayabilir, ancak çıkarılması gereken bazı bariz ve bilinçli sonuçlar var.

Açık kaynaklı istihbarat analisti ve askeri tarihçi Emil KastehelmiFinlandiya muhtemelen temel kış malzemeleri gönderiyor, ancak hiçbir şey çok pahalı değil, çünkü “tabii ki Finlandiya’nın hala Ukrayna’nın sahip olduğu gibi kendi jeopolitik tehditleri var” diyor.

“Farklı kaynaklardan anladığıma göre hem Ukrayna’da hem de Rusya’da sıcak tutan iç giyim ve kışlık kamuflaj takımları gibi uygun kışlık malzeme sıkıntısı çekiyorlar ve Fin kamuflaj takımları gerçekten iyi. Bunları ve uyku tulumlarını da gönderiyor olabiliriz. fazla.”

Bir diğer önemli ekipman ise kışın ısıtılabilen sobalı çadırlardır: askerler hem ısınabilir hem de uyurken ıslak giysilerini asarak kuruyabilirler.

“Şu anda Ukrayna’da kuzey kesimlerde zaten kar var ve her taraf kar, çamur ve sulu kar karışımı. Bir asker bu koşullarda bir veya iki gün savaşırsa, teçhizatının bir kısmı ıslanır ve Etkili bir şekilde savaşmak için haftalarca veya aylarca kurutulması gerekir.”

Kastehelmi, sobalı bir çadırın veya sıcak kuru çorapların, termal iç çamaşırların ve kamuflaj üniformalarının kulağa basit ekipman parçaları gibi gelebileceğini, ancak ne Ukrayna ne de Rusya’nın tüm birliklerine temel teçhizatı tedarik etme araçlarının “yüksek olasılıkla” olduğunu söylüyor. Bu.

DOSYA: Finlandiya askerleri kış eğitim tatbikatında, Mart 2022

Finlandiya’nın kitle kaynaklı kış teçhizatı Ukrayna’ya gidiyor

Finlandiya’dan gelen hükümet düzeyindeki resmi askeri yardım, kuzeyden güneye akan tek yardım değil ve birkaç grup ekipman tedarikindeki boşlukları doldurmak için çalışıyor.

Bu kuruluşlardan biri de Finlandiyalı Arkadaşların.

Barış, meditasyon ve çatışma üzerine çalışan hayır kurumu başkanı Kasper Kannosto, “Örneğin, ısı kameraları şu anda karanlık kış gecelerinde yüksek talep görüyor. Savaşçılar ayrıca Savotta sırt çantaları, Peltor kulaklıkları ve kulaklık kask ekleri istiyor” dedi. güneybatı Finlandiya’daki Åbo Akademi’de araştırma.

Euronews’e verdiği demeçte, “Kışın kullanım için özel yün çoraplar, boyunluklar, askeri kışlık ceket ve pantolonlar, kışlık uyku tulumları, bilek ısıtıcılar ve kışlık eldivenler aldık.”

“Merinos yünü malzemesini tercih ettik. Sizi sıcak tutar ve diğer malzemeler kadar tahriş etmez.”

DOSYA: Fin birlikleri kış eğitimi tatbikatları yapıyor

İsveç’ten Ukrayna’ya son yardım paketi

Son zamanlarda Finlandiya ve İsveç’ten Bothnia Körfezi boyunca kısa bir atlama ilan edildiUkrayna’ya yönelik en büyük askeri yardım paketi, yeni hükümetin desteği artırmak istediklerinin bir işareti.

“Ukrayna’ya şu anda hem insani hem de askeri destek içeren rekor bir destek paketi gönderiyoruz. Ukrayna’nın özgürlüğünün savunulması, zamanımızın en önemli dış politika görevidir” dedi.

İsveçliler, tedarik ettikleri şeyler konusunda Finlilerden biraz daha açık sözlüler ve yeni paket, gelişmiş bir silah sistemi ve hava savunması için mühimmat, hafif arazi araçları, kış teçhizatı ve vücut zırhı dahil olmak üzere kişisel teçhizat, çadırlar ve kamuflaj ağı.

Yeni yardım paketinin değeri 3 milyar SEK — kabaca 273.4 milyon € — ki bu önceki tüm askeri yardım paketlerinin toplamından bir milyar kron daha fazla.

“İsveç paketi Avrupa siyaseti açısından ilgi çekici çünkü bu, Ukrayna’yı unutmadığımızın, desteğimizin giderek arttığının ve daha azını yapmaya yönelebilecek ülkeler üzerindeki baskının bir işareti.” Oscar Jonsson, Stockholm’de uluslararası bir güvenlik uzmanı.

Euronews’e verdiği demeçte, “Sanırım bu İsveç, hadi çocuklar Ukrayna’dan vazgeçmeyin diyor” dedi.

İsveç daha önce Ukrayna’ya tanksavar silahları gibi daha mütevazı askeri yardım sağlarken, uçaksavar sistemleri de dahil olmak üzere yeni ekipman turu Ukraynalılara yeteneklerde büyük bir artış sunuyor.

Kışlık üniformalar ve çadırlar da dahil olmak üzere kış için de destek var, ancak İsveçlilerin şu anda stoklarında çok fazla malzeme yok, on yıllardır erzakları tükendi ve şimdi hızla yeniden stoklamaya çalışıyorlar.

Jonsson, “Birçok durumda, Ukrayna’ya para veriyoruz ve ekipmanı kendilerinin almalarını söylüyoruz, çünkü o büyük mağazaları söktüğümüz için çok fazla malzememiz yok” dedi.

“Verdiğimiz şeyin kaliteli olduğunu düşünüyorum, ancak büyük rakamlar değil.”