Gerhard Schröder: Eski Almanya Şansölyesi Rus bağlantıları yüzünden partiyi bırakmaya çağırdı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Almanya’nın en büyük partisinin eş lideri, eski şansölye Gerhard Schröder’i Rusya ile olan bağları nedeniyle partiden ayrılmaya çağırdı.

Schröder’in Rus enerji endüstrisindeki şirketlerle olan bağları onu Olaf Scholz’un Sosyal Demokrat Partisi (SPD) içinde izole etti.

“[O] uzun yıllardır sadece bir işadamı olarak hareket ediyor ve onu eski bir devlet adamı, eski bir şansölye olarak görmeyi bırakmalıyız” dedi. SPD.

Deutschlandfunk radyosuna “Parasını Rus devlet şirketlerinde çalışarak kazanıyor” dedi ve Schröder’in “gitmesi” gerektiğini de sözlerine ekledi.

78 yaşındaki Rus devlet enerji şirketi Rosneft’in denetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Nord Stream ve Nord Stream 2 gaz boru hattı projelerinde yer aldı.

Eski Fransa Başbakanı François Fillon, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto etmek için iki Rus firmasının yönetim kurullarından istifa etti.

1998 ile 2005 yılları arasında Almanya’yı yöneten Schröder, partiden ve Scholz’dan görevlerinden vazgeçme çağrılarını görmezden geldi.

New York Times’a
son zamanlarda yaptığı yorumlarda eski şansölye, Bucha’da sivillerin topluca öldürülmesinin “soruşturulması gerektiğini” belirtti, ancak emirlerin bu şekilde olacağını düşünmediğini de ekledi. yakın bir ilişki geliştirdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den geldi.
Schröder ayrıca Rus enerji şirketlerinin yönetim kurullarındaki koltuğundan istifa etmeye niyeti olmadığını söyledi.

Pazartesi günü ilerleyen saatlerde düzenlediği basın toplantısında Esken, yorumların Schröder’in pozisyonunu daha da savunulamaz hale getirdiğini söyledi.

“Vladimir Putin’i savaş suçu suçlamalarına karşı savunması saçma,” dedi Esken.

Rus enerji mevkilerinden vazgeçmesi “eski ve Daha önce gerçekten başarılı bir başbakandı, ama ne yazık ki, o bu tavsiyeye uymadı” dedi.

Esken, sınır dışı edilmesine karar vermek için bu tür bir işlemin “çok zamana ihtiyaç duyduğu” ve “çok yüksek engellerle” karşılaşılacağı konusunda uyardı.