Herson’daki iki hastane elektrik ve su olmadan çalışıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Rus bombardımanı, hat işçileri tarafından restore edildikten sadece birkaç gün sonra, kurtarılan Herson’un üçte ikisinde elektriği yeniden kesti. Yerel yetkililere göre, temel hizmetleri olmayan bölge sakinleri ısınmak ve cep telefonlarını şarj etmek için hükümet destekli çadırlara sığındı.

Bu, şehrin ana tıbbi tesislerinden biri olan Vodnikov’un çıplak en az üzerinde çalışmaya devam etmesine rağmen temel ihtiyaçları bile karşılamakta zorlanmasıyla ortaya çıkıyor. Euronews Uluslararası Muhabiri Anelise Borges merkezi ziyaret ederek bazı personel ve hastalarla görüştü.

Bir doktor Rusça, “Elektrik olmaması, su olmaması anlamına gelir, bu nedenle doktorlar ve hemşireler suyu kendileri getirmek zorundadır” dedi.

“Bu tuvaletin sifonunu çekmek, yerleri temizlemek… Bazen bu su yıkanmak için kullanılıyor. Bir kova alıyorum, çaydanlığı kaynatıyorum ve kendimi yıkıyorum” diye devam etti.

Savaş alanındaki başarısızlıkların ardından Rusya, son haftalarda Ukrayna’nın kritik altyapısına karşı bir saldırı dalgası başlatarak ülkenin sağlık sistemini karanlığa sürükledi.

Bu arada, şu anda Herson’da sadece bir doğum hastanesi faaliyet gösteriyor. Kentin Ukrayna askerleri tarafından geri alınmasından bu yana Tropinyh Hastanesi’nde en az 8 bebek dünyaya geldi.

Raporun tamamı için yukarıdaki görüntüyü izleyin