İki yıllık hasret son buldu: Hırka-i Şerif bir daha ziyarete açıldı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye bırakılan değerli kutsal emanetlerden biri olan Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde koruma edilen Hırka-i Şerif korona virüs önlemleri çerçevesinde 2 yıldır ziyaret edilemiyordu.

Her yıl Ramazan ayının birinci cumasında ziyarete açılan Hırka-i Şerif’in bu yıl da ziyarete kapalı olacağı belirtilmişti. Lakin hadise sayısındaki düşüşle bir arada Hırka-i Şerif’in ziyarete açılmasına karar verildi. Hırka-i Şerif dualarla bir daha ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif Mescidi’nin bahçesinde düzenlenen merasime, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Lideri M.Ergün Turan, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Fatih Kaymakamı Kaan Peker ve epeyce sayıda vatandaş katıldı. Dua okunmasının akabinde 2 yıllık hasret bitmiş oldu ve Hırka-i Şerif ziyarete açıldı.

Ziyaret sırasında vatandaşlar his dolu anlar yaşadı. Hırka-i Şerif’i ziyarete gelenler cami girişinde oluşturduğu yoğunluk havadan görüntülendi. Hırka-i Şerif, 29 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak.

“Çok mutluyuz”

Ziyarete 9 yaşındaki çocuğuyla birlikte Leyla Kahraman, “Bağcılar’dan geliyorum. Sahurdan beri uyuyamadım. Çok heyecanlıyım. Allah bu biçimde bir hastalık göstermesin. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Koşa koşa geldik. Bu hoş anı bekliyordum” dedi.

Dokuz yaşındaki Ömer Faruk Kahraman ise epeyce keyifli olduğunu Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’i fazlaca sevdiğini söylemiş oldu.

Nihat Sayitoğulları ise, “Allah bizi tekrarki Ramazan’a eriştirsin. Bu hoş atmosferi hayli özledik” diye konuştu.