semaver
New member
Nesnelerin İnterneti (= IoT, Nesnelerin İnterneti) söz konusu olduğunda, yurtiçi otomasyonun çoğu veya istenen atmosferdeki otomatik aydınlatma, internetteki TV kaydedicinin panjurlarını veya telekomandını açar ve kapatır. Bu inanılmaz derecede pratik, ama sadece buzdağının ucu.
Sektördeki çok daha sürdürülebilir eğilim gizlidir. Yalnızca “Sayısallaştırma” ve “Endüstri 4.0” anahtar kelimelerini alıntı yapıyorum. Bu noktada, IoT tarafından desteklenen park aramasının çok belirtilen konusunu aşacağım. Bunun yerine, renkli bir endüstriyel uygulamalar buketini göstermek istiyorum.
IoT uygulamalarının yönleri
Daha fazla ayrıntı düşündüğümüzde, örnek senaryolar tüm IoT problemleri için tek tip bir mimari çözüm olamayacağını göstermektedir. Bunun yerine, birçok farklılık var. İşte bazı örnekler:
Cihaz yönetimi çok önemli
Cihazların yönetimi yönünün altını çizmek istiyorum. Çok sayıda IoT cihazına sahip uygulamalar için, diğer şeylerin yanı sıra, işe alım/kapalı -By -Boundinous cihazların gerçekleşebileceği cihaz yönetimi gereklidir. Otomatik ürün yazılımı güncellemeleri de sorumluluklarından biridir. Binlerce cihaz için, teknik hizmetin ürün yazılımı güncellemeleri, belirgin nedenlerle manuel olarak içe aktaramaz. Bunun yerine, cihazların yönetimi cihazlarla birlikte güncellemeleri garanti etmelidir. Ve burada açıklığa kavuşturmak için oldukça net sorular var: Ürün yazılımı güncellemesi başarısız olursa ne olur? Cihazların erişilebilirliği durumunda ne yapmalı? Yetkisiz erişim ve diğer güvenlik sorunlarından nasıl kaçınılabilir?
Endüstriyel kullanımda, Nesnelerin İnterneti bir dizi zor zorluk anlamına gelir, ancak aynı zamanda çok daha fazla katma değer anlamına gelir. Bu, Google, Microsoft, IBM, SAP, Intel, ARM, Bosch, GE ve Siemens gibi büyük şirketlerin faaliyetlerine tanıklık eder. Google bir kez net üzerinde birçok ilginç bilgiyi teşvik eder.
Sonuç ve önizleme
Bu makale, büyük bir uçuş yüksekliğine sahip şeylerin eterinin kapsamını göstermelidir. Özellikle, IoT'nin neden büyük etkileri olan yıkıcı bir yeniliği temsil ettiği sorusu. Bir sonraki yazıdan IoT ile çok pragmatik bir şekilde yüzleşmek istiyorum. Amaç, Arduino gibi mikrodenetleyici kartları ve programlamalarını başlatmaktır. Birincisi, mikrodenetleyicilerin kendileri ön plandadır, aşağıdaki makalede elektronik bazlardır ve aşağıdaki sonuçlarda iyi anlaşılabilen ve yeniden oluşturulabilen Arduino'ya dayalı somut örnekleri tarif ediyorum. Mimari vizyon da açıkça önemli bir rol oynayacaktır.
()
Sektördeki çok daha sürdürülebilir eğilim gizlidir. Yalnızca “Sayısallaştırma” ve “Endüstri 4.0” anahtar kelimelerini alıntı yapıyorum. Bu noktada, IoT tarafından desteklenen park aramasının çok belirtilen konusunu aşacağım. Bunun yerine, renkli bir endüstriyel uygulamalar buketini göstermek istiyorum.
- Kaplar malları su, yol ve hava yoluyla taşımaya hizmet eder. Lojistik şirketler ve müşteriler için, yük mallarının pozisyonu ve koşullarının kontrolünü korumak zordur. Ve denizin taşınması sırasında kaç konteynerin tam anlamıyla suya düşmesi şaşırtıcı. Değerli ve hassas varlıklarda, her bir kapsayıcıya, sensörler ilişkili kabın konumunu ve durumunu belirleyen ve internette düzenli olarak rapor veren bir IoT cihazının sağlanması tavsiye edilir.
- Enerji endüstrisinin geleceği için, voltaj ağındaki dalgalanmaları belirlemek ve enerjinin üretimi ve tüketimi ile ilgili kesin verileri proaktif bir şekilde kullanmak büyük önem taşımaktadır. Enerji, dağıtım, depolama ve tüketim üretim zincirini optimize etmenin tek yolu budur. IoT, akıllı ızgara ve aynı zamanda akıllı şehir için teknik çözümün bir bileşeni olarak esastır.
- Giderek yoğunlaşan şehirlerde trafiğin yönetiminde, sensörler trafik sıkışıklığını önlemeye, başlangıç aşamasında kritik trafik durumlarını tanımaya ve planlamayı desteklemeye yardımcı olur. Trafik için geçerli olan şey, diğer tüm altyapılara aktarılabilir.
IoT uygulamalarının yönleri
Daha fazla ayrıntı düşündüğümüzde, örnek senaryolar tüm IoT problemleri için tek tip bir mimari çözüm olamayacağını göstermektedir. Bunun yerine, birçok farklılık var. İşte bazı örnekler:
- Topolojiler: Merkezi yaklaşımlar için, aynı sistemdeki yerel iyodik cihazlar için karayolu trafiğinde, geçici topolojilerde meydana gelenler gibi özerk sistemler için hub ve rake ağı vardır.
- Türler etkileşim: Dronlar gibi bağımsız IoT cihazlarında, cihazlar arasında belirlenmeyen etkileşim ilişkileri vardır. E-ortaya çıkarma uygulamalarının veya genellikle veri analizinin bir parçası olarak, cihazlar geri bayanla etkileşime girer. Ancak IoT cihazının bir kullanıcı ile doğrudan etkileşimi de mümkündür.
- Verilere veya kontrole odaklanın: Verilere odaklanan uygulamalarda IoT cihazları, bu nedenle daha geniş bir bağlamda analiz edilen sensörler aracılığıyla veri oluşturur. Kontrol tabanlı uygulamalar söz konusu olduğunda, aktüatörler (kontroller) tarafından, tamamen fuarlar, vergiler, düzenleme anlamında başlatılabilir.
- iletişim: IoT uygulamaları, yayın/abonelikler aracılığıyla uygulama protokolü ve olayların karmaşık işlenmesi olarak yalnızca haberler (örn. SQMTT), artık pirinç üzerinde sadece tabanlı iletişimi kullanabilir.
- Hiyerarşiler: Bir avuç IoT cihazına sahip sistemler için düz hiyerarşiler mevcuttur. Binlerce veya milyonlarca cihaz söz konusu olduğunda, hiyerarşik yapılara ihtiyaç vardır. Cihaz grupları, kısmi kölelere bağımlılıklar veya iş sahipleri hiyerarşik yapıların tanıtılmasına yardımcı olur.
- istihbarat: Genellikle IoT uygulamasının zekası Coud pişirmede bulunur. Bununla birlikte, cihazların kendi kendine depolama ve bağımsız olarak tepki vermesi gereken uygulama senaryoları da vardır. Bir örnek, robotları etkileşim kurmak ve öğrenmektir.
Cihaz yönetimi çok önemli
Cihazların yönetimi yönünün altını çizmek istiyorum. Çok sayıda IoT cihazına sahip uygulamalar için, diğer şeylerin yanı sıra, işe alım/kapalı -By -Boundinous cihazların gerçekleşebileceği cihaz yönetimi gereklidir. Otomatik ürün yazılımı güncellemeleri de sorumluluklarından biridir. Binlerce cihaz için, teknik hizmetin ürün yazılımı güncellemeleri, belirgin nedenlerle manuel olarak içe aktaramaz. Bunun yerine, cihazların yönetimi cihazlarla birlikte güncellemeleri garanti etmelidir. Ve burada açıklığa kavuşturmak için oldukça net sorular var: Ürün yazılımı güncellemesi başarısız olursa ne olur? Cihazların erişilebilirliği durumunda ne yapmalı? Yetkisiz erişim ve diğer güvenlik sorunlarından nasıl kaçınılabilir?
Endüstriyel kullanımda, Nesnelerin İnterneti bir dizi zor zorluk anlamına gelir, ancak aynı zamanda çok daha fazla katma değer anlamına gelir. Bu, Google, Microsoft, IBM, SAP, Intel, ARM, Bosch, GE ve Siemens gibi büyük şirketlerin faaliyetlerine tanıklık eder. Google bir kez net üzerinde birçok ilginç bilgiyi teşvik eder.
Sonuç ve önizleme
Bu makale, büyük bir uçuş yüksekliğine sahip şeylerin eterinin kapsamını göstermelidir. Özellikle, IoT'nin neden büyük etkileri olan yıkıcı bir yeniliği temsil ettiği sorusu. Bir sonraki yazıdan IoT ile çok pragmatik bir şekilde yüzleşmek istiyorum. Amaç, Arduino gibi mikrodenetleyici kartları ve programlamalarını başlatmaktır. Birincisi, mikrodenetleyicilerin kendileri ön plandadır, aşağıdaki makalede elektronik bazlardır ve aşağıdaki sonuçlarda iyi anlaşılabilen ve yeniden oluşturulabilen Arduino'ya dayalı somut örnekleri tarif ediyorum. Mimari vizyon da açıkça önemli bir rol oynayacaktır.
()