İtalya limanlarını STK’lara kapatırken yüzlerce göçmen arafta

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İtalya’nın yeni sağcı hükümeti Cuma günü, insani yardım grupları tarafından işletilen gemileri kurtarmak için limanlarının kapatılmasını resmileştiren bir önlemi kabul etti.

Bununla birlikte, 1000’den fazla kurtarılan göçmen, Akdeniz’deki Avrupa yardım kuruluşları tarafından işletilen dört gemide mahsur kaldı. Bazı göçmenler, gemideki kötüleşen koşullar nedeniyle iki haftadan fazla bir süredir denizdeler.

Ayrı Alman insani yardım grupları tarafından yönetilen Humanity 1 ve Rise Above, İtalyan limanlarına yanaşmak için izin istedi. 179 göçmeni taşıyan Humanity 1, reşit olmayanları ve tıbbi devaya ihtiyacı olan insanları karaya çıkarma izni aldı. Ancak Rise Above’un 93 yolcusu için bir liman talebi şu ana kadar cevapsız kaldı.

Diğer iki gemi, 572 göçmeni olan Geo Barents ve 234 göçmeni olan Ocean Viking de kurtarılan göçmenleri karaya çıkarmak için defalarca limana girmek için izin istedi.

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, Alman kuruluşu SOS Humanitarian tarafından yönetilen Humanity 1’in İtalyan sularında ancak reşit olmayanların ve acil tıbbi devaya ihtiyacı olan kişilerin karaya çıkmasına yetecek kadar izin verileceğini söyledi.

Bu tedbir, Almanya ve Fransa’nın Roma’ya göçmenlere güvenli bir liman verme çağrısı yapması ve İtalya’nın yükü tek başına çekmemesi için göçmenlerin bir kısmını alacaklarını belirtmesinin ardından onaylandı.

Diğer üç gemiye böyle bir hüküm teklif edilmedi.

İtalya’nın yeni hükümeti, yardım kuruluşları tarafından işletilen gemilerin bayrağını taşıdığı ülkelerin göçmenleri alması gerektiğinde ısrar ediyor.

Cuma günü geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında konuşan Piantedosi, bu tür gemileri bayrak ülkelerinin yetkisi altındaki “adalar” olarak nitelendirdi.

Göçmen karşıtı duruşuyla tanınan Altyapı Bakanı Matteo Salvini, yeni yönetmeliği bir Facebook görüntüsünde alkışladı.

Salvini, “Rotaları, trafiği, ulaşımı ve göç politikalarını düzenleyen bu yabancı ve özel STK’lara rehin olmayı bırakıyoruz.” Dedi.

Hükümet dışı kuruluşlar karara şiddetle karşı çıktılar ve İtalya’nın deniz kanunlarına göre, durumlarını nasıl öğrenirlerse öğrensinler tehlikedeki insanları kurtarmakla yükümlü olduğunu ve kıyı ülkelerinin en kısa sürede güvenli bir liman sağlamakla yükümlü olduğunu söyledi. mümkün.

Başbakan Giorgia Meloni’nin yeni hükümeti tarafından benimsenen duruş, şu anda başbakan yardımcısı olan Salvini’nin 2018’den 2019’a kadar içişleri bakanıyken benimsediği STK karşıtı tutuma dönüşü işaret ediyor.