İzle: Madrid’in ilk buz şenlikleri açılıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Madrid, dünyanın en iyi buz heykellerinden bazılarının yer aldığı uluslararası bir yarışma olan 2022 Ice Şenlik’i başlattı.

İspanya başkenti ilk kez bir buz sergisi açıyor ve Pazartesi günü ziyaretçilerin gösterileri övmesiyle anında hit oldu.

Teresa Diaz, “Gerçek şu ki onu sevdim. Çok, çok kaçıyor ve onu görmenizi şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.

Toplam 12 takımın yarıştığı yarışmada, aralarında Kanada, ABD, Japonya, İtalya ve Fransa’nın da bulunduğu 10 farklı ülkeden heykeltıraşlar yer aldı.

Özel olarak tasarlanmış bir odada donmuş halde tutulan heykelleri yapmak için 100 tondan fazla buz kullanıldı.

Kazanan sergi, Julian Doré ve Jean François Gauthier’in “Boyutların İstilası” adlı Kanada eseri oldu.

Heykelin erimesi kaçınılmazken, serginin komiseri ve 2014 turnuvasının galibi Juan Carlo Arellano heykeli gerçekliğin bir yansıması olarak tanımladı.

“En genel yorum, ‘ne yazık, değil mi?’ Ben de onlara her zaman hayatın kendisi gibi olduğunu, yaşarken çok güzel olduğunu ama gelip geçici olduğunu söylüyorum” dedi.

Görüntüyü yukarıdaki oynatıcıdan izleyin.