Kardeş Hissesi Derneği dezavantajlı çocuklara umut oluyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Gerçekleştirdikleri bu proje ile çizime ilgisi ve yatkınlığı olan gençlerle 6 ay sürecek eğitim faaliyeti gerçekleştiriliyor. Gençlerin alacağı eğitimin sonucunda şahsi gelişimlerine katkı sağlanması, yeni hobi edinmeleri, kültür ve sanat alanında yenilikçi modellerle sanatsal eser üretme marifetlerinin geliştirilmesi bekleniyor.

Atölye sürecinde üretilen eserler standa sunularak sergiden elde edilecek gelirle çocukların okul masrafları karşılanacak.

Minyatür Sanatkarı Marifat Erarslan “Amacımız sanat tabanında rehabilite ve kaynaştırma, bu minvalde klâsik sanatlar, sulu boya, ve kültürümüze ilişkin Karagöz Hacivat, karikatürde Hanzala, ve Nasreddin hoca üzere ögeleri barındıracak hususlar seçtik. Sanat esasen birleştirici bir taban oluşturuyor, birebir vakitte birbirimizi anlamaya çalışıyoruz.

Onların ömründe da dokunmak, uzun vadede hayatlarında iz bırakmak maksadım. Fotoğraf yapmaktan öte onların hayal dünyasını açmak ve kendi hislerini söz etmesinde yardımcı olmak istiyorum, tahminen meslek olarak da seçebilirler diye düşünüyorum.

Ayrıyeten Hacivat-Karagöz oyunu üzere faaliyetlerle onlara kültürümüzü öğreterek geçmişe sahip çıkmak ve kültürel mirasın korunup geliştirilerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyorlar.” tabirlerini kullandı.

Proje ile topluma sanat yoluyla sistemli, sorgulayabilen, gelişen, geliştirebilen, dengeli estetik tasası olan, kıymetlendirme yapabilen nitelikte gençler kazandırılması hedefleniyor.

Dernek bünyesinde yalnızca çocuklarla ilgilenilmeyip, ailelere maddi ve manevi her türlü takviye sağlanmaya çalışılıyor.

Yetim ailelerinin gereksinimleriyle ilgilenecek dernek bünyesinden seçilen istekli hamilerle ailelerin karşılaştığı sorunları çözebilme noktasında her türlü yardımı sağlamak için faaliyetlerini yürütüyorlar. Toplumsal medya hesaplarından çalışmalarını duyuran Kardeş Hissesi Derneği çalışmalarına dayanak bekliyor.