Kastamonu’da vahim olay: Komşusunun köpeğinin saldırısına uğrayan vatandaşın parmağı koptu eli parçalandı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde kepçe operatörlüğü yapan Adem Kibritçi, komşusunun meskenine çalışmak için gitti. Kepçe ile gittiği meskenin önünden araçtan inen Adem Kibritçi’ye konutta bulunan köpek saldırdı. Köpeğin taarruzunda işaret parmağı kopan ve eli parçalanan Adem Kibritçi, kaçarak köpekten kurtuldu. Kendi imkanlarıyla İhsangazi Devlet Hastanesine giden Adem Kibritçi, buradaki birinci müdahalenin akabinde Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. ondan sonrasında Ankara Kent Hastanesine sevk edilen Kibritçi, tedavi altına alındı.

Adem Kibritçi’nin parmağı, doku uyuşmazlığı sebebiyle hekimler tarafınca tarafınca kesildi. Kibritçi’nin ayağından alınan doku, kesilen parmağının yerine yerleştirildi. 23 gün boyunca hastanede tedavi nazarann Kibritçi, çabucak sonrasında taburcu edilerek konutuna gönderildi. Yaşanan olayı anlatan Adem Kibritçi, “Esnaflık yapıyorum. Kepçem var, kepçem ile köyümde işim çıktı, ben de köyüme işimi yapmaya gitmiştim. Köyde kendi işimi yaptım, köyden bir arkadaşım, ’benim de bir işim var, değirmene gelebilir misin’ dedi.

İşimi bitirdim, akşam İhsangazi ilçesine dönerken, komşumun değirmenine uğradım. Kapıları bana kendisi açıverdi. Beni uyarmadı, ikaz etmedi. Kepçe ile içeriye girdiğimde ne olduğunu anlamadım, bana el işaretinde bulundu. Bunun üzerine kepçeyi durdurdum ve aşağıya indim. Kepçeyi frenlerken bu sırada köpek üzerime geldi. Köpeği görür görmez kaçamadım ve bana saldırdı. Köpek, parmağımı ısırdı ve parmağımı kopardı. O sırada ben bir boşluk bulup kaçtım ve dışarıya çıktım. Ailem köydeydi, babam değirmenin yakınından geçiyordu, ben de araca bindim ve İhsangazi İlçe Devlet Hastanesine gittim.

23 gün boyunca hastanede tedavi gördüğünü ve üs üste ameliyatlara alındığını belirten Adem Kibritçi, “Ambulansa binip gece yarısı Ankara Kent Hastanesine gittik. Hastanenin acil girişinde bir süre bekledikten daha sonra yatışımız yapıldı. Öğlene gerçek beni tekrar acil girişine aldılar ve parmağımı diktiler. Akşam tekrar ameliyat yapacaklarını söylemiş olduler. Akşam tekrar ameliyata alındım ve 5 saat sürdü.

Parmağımın dokusu uyuşmadı. daha sonra parmağım kurudu ve kangrene dönüştü. Kangren olunca, ’parmağının içerisi enfeksiyon kapmış, parmağını keseceğiz’ dediler. Bir hafta daha sonra beni tekrar ameliyat yaptılar ve 10 saat süren ameliyat daha sonrası parmağımı kestiler. Bacağımdan alınan dokuyla parmağımın kesildiği yere hakikat yapıştırdılar ve elimi alçıya aldılar.

Köpek saldırısı daha sonrası parmağımı kaybettim, elim de parçalandı. Bu tedavilerim sürecinde hastanede 23 gün boyunca yattım. Daha bu tedavinin ne kadar süreceği aşikâr değil, şu anda 1 aydır tedavi görüyorum” diye konuştu.

Yaşadığı bu süreçte fazlaca acı çektiğini söz eden Adem Kibritçi, “Başkasının da başına gelmesini istemiyorum. Yetkililerden bu sorun konusunda yardım bekliyorum” formunda konuştu.