Katar 2022’yi gerçekleştirecek FIFA Gönüllüleri ile tanışın

taklaci09

Global Mod
Global Mod
11.000 km2’lik kompakt yüzey alanı ile Katar, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan en küçük ülkedir. Ve bunun için dünyanın her yerinden 20.000 futbol taraftarını görevlendirdi.

Turnuva boyunca hayati destek

Turnuva boyunca hayati destek sağlamak için otellerde, hastanelerde, havaalanlarında ve tabii ki stadyumlarda çalışacak gönüllüler. Peki onları motive eden nedir?

Muhammed Shahid, “Her şey tutkuyla ilgili – futbolda tutku ve gönüllülükte tutku” diyor.

Ahmed Showair, “Sadece yeni deneyimler edinmek istedim” diyor.

Zeeshan Shafi, “Aynı zamanda tutkulu bir futbol taraftarı olarak benim için altın bir fırsat” diyor.

Yaşları 18 ile 77 arasında değişen 160 milletten binlerce gönüllü. Yabancı olarak başladılar. Ancak şimdi birçoğu, turnuvanın çok ötesine geçen bir dostluk geliştirdi.

Gönüllü Rufaro Makambira-Chindalo, “Gönüllü arkadaşlarımla gerçekten iyi geçiniyorum” diyor. “Biliyorsun, bu bir aile gibi. Gönüllü olduğunuzda, onlarla tanıştığınızda büyük, mutlu bir aile gibi ve bu bir pota gibi çünkü hepimiz farklı ve farklı kültürlerden geliyoruz. Bunun güzelliği bu. Yani biz Hepsi birbirinden güzel harmanlanmış. Birbirimizin farklılıklarını ve kültürlerini kabul ediyoruz. Ve şimdi farklı milletlerden insanlar hakkında daha çok şey tanıyorum ve onlar da beni tanıyorlar.”

Yarım milyondan fazla aday

Gönüllüler için gerçekten çok uzun bir yolculuk oldu. Yarım milyondan fazla kişi katılmak için başvurdu ve hepsi titiz bir seçim sürecinden geçti: İlk başvuruların ardından denemeler, ardından görüşmeler ve son olarak çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler yapıldı.

Bu yüz yüze eğitim, Gönüllüler Merkezinde başladı. Bir kulüp binası atmosferi ve bol miktarda sınıf alanı ile burası, eğitmenlerin ve ekip üyelerinin günde 750 gönüllüye eğitim verdiği yerdir. Maçların başlamasından önceki son aşama, stadyumlarda, taraftar alanlarında ve medya merkezinde sahaya özel eğitimdir.

Yüksek Komite’de Gönüllü Strateji Yöneticisi Nasser Al-Mogaiseeb, “20.000 gönüllü, farklı rollere sahip 45 farklı işlevsel alanda bulunacak” diyor.

Roller medya, ulaşım, seyirciler, misafir yönetimi ile ilgili olabilir ve tüm bu roller farklı liderler tarafından yönetilerek mühlet’i her gönüllü için ve seyirciler için de doğru rolleri sunmamızı sağlayacak.”

Tutku ve coşku

Ancak başarılı bir gönüllü olmak için gerçekten ne gerekiyor?

Gönüllü Emmanuel Alonge, “Gönüllülük tutku ve coşkuyla gelir” diyor. “Aşk ve tutku olmadan gönüllülüğe yer yoktur. Altı yıl önce Katar’a geldiğimde gönüllülüğe katılmaya karar verdim ve beni gönüllülüğe katılmaya veya gönüllü olmaya iten şey, insanlara geri verebilme yeteneğimizdi. Çevrenizdeki bu insanlara özverili hizmetinizi nasıl vermek istersiniz?”

Gönüllüler tutkulu olmanın yanı sıra, boş zamanlarının önemli bir bölümünden, önce eğitimle, sonra da Dünya Kupası sırasında en az bir tür günlük çalışmalara katılarak vazgeçmeye istekli olmalıdırlar.

Gönüllü Zeeshan Shafi, “Bir gönüllü olarak turnuvanın yüzüyüz” diyor. “Ve ben gerçekten, dünyanın her yerinden hayranları ağırlamak ve kendilerini evlerinde hissetmelerine yardımcı olmak için çok iyi hissediyorum. Ve bu çok şaşırtıcı.”

Öğrenmek için bir fırsat

Hepsinin dahil olmak için farklı nedenleri olabilir, ancak hepsinin ortak bir hedefi var: Arap dünyasının ilk FIFA Dünya Kupası’nı sunmak. Ve konuştuğumuz her gönüllü aynı şeyi vurguladı: turnuva, diğerlerinden bir şeyler öğrenmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Muhammed Shahid, “Son üç yıldır Katar’dayım” diyor. “Biliyorsunuz, Katar farklı milletlerle, farklı kültürlerle dolu. O halde tüm bu kültürleri deneyimlemenin zamanı geldi. Ve deneyimi paylaşmak zorundasınız. Bilginizi, her şeyi paylaşmak zorundasınız.”

Ahmed Showair, “1.5 milyon seyirci bekliyoruz” diyor. “Katılacaklar ve ayrıca FIFA personeli, basın, medya. Yani dünyanın farklı yerlerinden, altı kıtanın tamamından birçok insan geliyor. Bu turnuvayı izlemeye geliyorlar. Benim için, tüm bu insanlara harika bir turnuva sunma fikri.”

Rufaro Makambira-Chindalo için gönüllülük bir aile meselesidir. Oğlu ve babası Zimbabve’den uçacak.

“Biliyorsunuz, her şey Arap Kupası ile başladı (geçen yıl Katar’da)” diyor. “İşte o zaman oğlumla gönüllü oldum. Güzelliği şu ki 2019’da Katar’a geldiğimde ziyaretçi olarak geldim. Babam tedavi için geliyordu. Aslında kanser tedavisiydi. O da geçti ve gitti. sonunda radyoterapi gördü ve Hamad International’da ücretsiz oldu.Yani üç kuşak olacak baba, kız ve oğlum. Hepimiz orada gönüllü olacağız ve muhteşem olacak.”

Başlangıç yaklaştıkça, işbirliği her zamankinden daha önemli hale geliyor. Ve bu gönüllülerin katılımı ve Katar’ın Dünya Kupası’na yardım etmesi için bir adım öne çıkma istekleri, sporun pozitif gücünün bir başka örneğidir.

Marka olmak isteyen işletmeler

Ülkede artan Dünya Kupası heyecanıyla, bazı Katarlılar harekete geçmeyi umuyor. Aadel Haleem, Katar 2022’ye kendi damgasını vurmak isteyen birkaç yerel iş adamıyla bir araya geldi.

İster mutfakta, ister stüdyoda, hatta Mecliste – birçok Arap evinde bulabileceğiniz odalar – ziyaretçileriniz için – Katar sakinleri, yaklaşmakta olan Fifa Dünya Kupası’nda rollerini oynamak için benzersiz çalışma alanlarını kullanıyor.

VJ bir sonraki gösteri parçası üzerinde çalışıyor. Pasta şefi, FIFA Dünya Kupası Katar 2022 final maçının yapılacağı Lusail Stadyumu’nun 35 kiloluk çikolata replikasını yapıyor. Ve hepsi bu değil. Katar 2022 logosunun bir çikolata kopyasıyla tamamlamayı planlıyor. 24 yaşındakiler için bir aşk işi.

Bu gönderiyi Instagram’da görüntüle

Vj (@vj_9teaate) tarafından paylaşılan bir gönderi

VJ, “8 yaşımdan beri, bilgisayar başında oturmamı gerektirmeyen, hem zihinsel hem de fiziksel olarak zorlayıcı şeyler yapmayı her zaman sevdim” diyor. “Ve pastacılık, hem zihinsel hem de yaratıcı yönünüzü zorlayarak her ikisini de sağlayan çok, çok az sayıda sektörden biridir.”

VJ, tasarım ve planlamadan bitmiş ürüne kadar tamamlamanın 25 ila 30 saat süreceğini tahmin ediyor.

Kil Karşılaşmaları

Katar 2022 binası beklentisiyle, birçok bölge sakini harekete geçme fırsatını değerlendiriyor.

Şehrin karşısında, eski Doha limanında yeni bir kurulum var. Clay Encounters ekibi, 974 Stadyumu’ndan sadece birkaç adım ötede yeni bir alan açtı. Dünya Kupası sırasında, turnuva için şehirdeki turistler için çömlek derslerine ev sahipliği yapmak için yolcu gemileriyle ortak olacaklar.

Clay Encounters’ın sahibi Reema Abu Hassen, “Şu anda bulunduğumuz yer üretim alanı” diyor. . Sonra arkamızdaki alan galerinin olacağı yer ve perakende alanı olacak.”

Reema Abu Hassen, ilk seramik tasarım stüdyosunu beş yıl önce The Pearl yerleşim bölgesinde açtı. Ancak Dünya Kupası’nın şehrine gelmesiyle bir inanç sıçraması yaptı ve ikinci bir stüdyo alanı açtı.

“Plan, şehre gelen bu turistleri bir şekilde ağırlamak” diye açıklıyor. “Böylece yerel bir zanaat olan bu geleneksel zanaatı deneyimleyebilirler ve ayrıca Doha’da özellikle Dünya Kupası zamanlamaları için el yapımı nesneler satın alabilirler.”

Abu Hassen, elleriyle çalışmanın zihnini rahatlattığını ve ciltse futbol taraftarları için çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlayabileceğini söylüyor.

“Çanak çömlek ile çok iyi bir tedavi edici, topraklayıcı unsur var” diye açıklıyor. “Yani, çoğu insan içeri giriyor ve hiçbir zaman elleriyle bir şey yapmadılar. Herkes bunu her zaman çok meditatif bir süreç olarak tanımlar. Bence oturup ellerinizle bir şeyler yapmak zorunda kalmanın çok, çok sakinleştirici ve merkezleyici bir yanı var. Ve stüdyo çevresinde küçük bir topluluğumuz olduğu için, benim için seramiği de bir toplulukla ilişkilendiriyorum çünkü her zaman bir grup olarak oturup bir şeyler yapıyoruz. günlük hayattan.”

İnci dalışı: 7.000 yıllık bir ticaret

Hayranlar şehirden biraz kaçmak isterse, Souq Al Wakra Doha’nın hemen güneyinde oturuyor. Eskiden küçük bir balıkçı ve inci dalışı köyü olan yerde yer alan sahildeki tekneler, ülkenin inci endüstrisinin sonunu simgeliyor.

Embrace Doha’nın Genel Müdürü Shaima Sherif, “Yani inci dalışı, ister inanın ister inanmayın, 7.000 yıllık bir ticarettir” diyor.

Embrace Doha, ülkenin zengin mirasını turistlere ve eski göçmenlere sergileyen bağımsız bir kültür evidir.

Şerif, “Şahsen bilmediğim bir örnek, sadu dokumacılığıydı” diyor. “Katarlı kadınlar, özellikle Bedevi kadınları dokur ve çok karmaşık desenler ve semboller örerler. Ve bu desenler ve semboller, eğer bilmiyorsanız ve uzaktan bakarsanız, çok benzer olduğunu düşünürsünüz. komşu ülkeler, ama aslında, Katar kültürüne özgü çok özel bazı ülkeler ve renkler vardı.”

Bedevi kadınlar geleneksel olarak çadırlarının duvarlarını oluşturacak kumaşı dokurlardı. Bu nedenle, Katar 2022’de sunulan pek çok modern deneyimle Embrace Doha, futbolseverlere Katar yaşamının otantik, geleneksel bir tadını vermek için spor ve kültürü bir araya getirmeyi umuyor.

Embrace Doha’nın Kurucu Direktörü Amal Al Shammari, “Dünya Kupası için, Doha’ya gelen insanların çoğunun futbol için deli olduğunu ve Dünya Kupası taraftarı olduklarını biliyoruz” diyor. “Bu yüzden onları kültür evimizde de ağırlamak istedik. Sunduğumuz şey, maçı kültürel bir deneyimle izlemek. Maçı Katarlı bir şekilde izlemek gibi. Yani teklifimiz, Maçtan bir saat önce kıyafetleri denemek için gel ve Katar misafirperverliği hakkında konuşalım ve o maçı izleyerek Katar yemeklerini deneyelim.”

Her zaman beklentileri aşmayı severim. Çünkü eğer beklentiyi karşılarsam… zaten göreceklerini bekliyorlar.

VJ
Pasta şefi

Aşçılık Akademisi’ne geri dönen VJ, başyapıtına son rötuşları yapıyor.

“Her zaman beklentileri aşmayı severim” diyor. “Onları kurmayı ve sonra kasıtlı olarak onları itmeyi seviyorum. Çünkü eğer beklentiyi karşılarsam… zaten göreceklerini bekliyorlar. Yani, bu toplantım ‘vay’ tepkisi almıyor. Olabilir. ‘Vay canına, bu güzel’ olsun ama ‘VAY! Bunu beklemiyordum.'”

Umut, Katar 2022’ye gelen taraftarların beklentilerini de aşan anılarla ayrılmasıdır.