Katar’ın yükselen moda endüstrisi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Katar’ın ilk moda okulundaki yepyeni yeteneklerden Doha’nın kalbindeki bir tasarım inkübatörüne kadar, Qatar 365 gelecek neslin yenilikçi koleksiyonlarını araştırıyor ve Katar’ın bölgede nasıl bir moda merkezi haline geldiğini keşfediyor.

Tomurcuklanan tasarımcıları beslemek

İnovasyonun kilit merkezlerinden biri, ülkedeki en eski moda ve tasarım üniversitesidir. Virginia Commonwealth Sanat Okulu . Moda programı, gelişmekte olan tasarımcılara fikir aşamasından nihai projeye kadar yardımcı olur.

Moda mezunu Ayatallah Mohamad, tasarımlarını bir podyum şovunda sergileyen yetenekli moda mezunları grubunun bir parçasıdır: “Tarih tekerrür etmiyor.” Konseptini şöyle açıkladı: “Ana Ahli u Ahli Ana denir, Arapçada bu benim ailem ve ailemin benim anlamına gelir. Yavaş yavaş özelliklerini alıyoruz ve sonra neyi tutacağımıza ve neyi kaldıracağımıza karar veriyoruz. İşte o zaman kendimiz oluruz.”

Bu gönderiyi Instagram’da görüntüle

VCUarts QATAR FASHION DESIGN (@vcuqfashion) tarafından paylaşılan bir gönderi

Hira Nisar’ın koleksiyonunun adı “Swing Motion”dı. “Bu, Pakistanlı köklerim ile burada, Doha’da büyüyen hayatım arasında gidip gelme konusundaki kişisel çatışmamla ilgili. Bunu çağdaş nakış ve terzilik teknikleriyle birleştiriyorum.”

Christopher Fink hepsi uluslararası moda evlerinde çalışmış profesörlerden oluşan ekibin başında, “Öğrencilerimizin iç seslerini bulmalarını ve bunu bir koleksiyona dönüştürmelerini istiyoruz. Bir moda tasarımcısının yolculuğu, gerçekten kendi kuşağının sesi olmaktır.”

Mezunlar şimdi burada, Doha’da kendi hatlarını kurmaya hazırlanıyorlar.

Bir moda kuluçka projesi

M7
yeni ve gelecek tasarımcıları beslemek için tasarlanmış bir dizi stüdyo, ortak çalışma alanı ve kuluçka programıdır. Katar’ın bilgiye dayalı bir ekonomi olma hedefinde hayati bir adım. M7 Direktörü Maha Al Sulaiti, “Yaratıcı ekosisteme benzersiz bir şey sağlayabilecek farklı kuruluşlarla ortaklık yapıyoruz. Bunlardan biri Concept Store, Stüdyo Yedi . Ve Katar’da benzersiz bir alan. Odak noktası, ürünlerin arkasındaki anlatıyı paylaşmak için Arap tasarımcılara ışık tutmak ve insanların bunun sadece bir nesne olmadığını gerçekten anlamalarını sağlamaktır. Arkasında bu hikaye var.”

Maha, M7’nin büyük bir bölümünün, son zamanlardaki gibi sergi alanları ve sergiler olduğunu söylüyor. Christian Dior Düşlerin Tasarımcısı . İçin Zwara Tasarım Yarışması , yedi yerel tasarımcı, Dior’dan ve kültürden ilham alan parçalar yarattı. Ölçek 7’de tasarımcılara mentorlar ve iş tavsiyeleri verilir. Ancak M7’nin genel amacı, hem yerleşik hem de gelişmekte olan tasarımcılar için işbirliğine, yeniliğe ve yaratıcılığa elverişli bir alan sağlamaktır.

Miranda, M7’nin Direktörü Maha Al Sulaiti ile konuşuyor

Liwan: Yaratıcı bir merkez

Katar Müzeleri girişiminin bir parçası, Liwan Tasarım Stüdyoları ve Labs Stajları, moda yenilikçilerinin şimdi heyecan verici yeni projeler oluşturmak için buluştuğu eski bir kız okuludur. Programlama Başkanı Khalid Albaih, “Tasarım ve arka ile ilgilenen herkes için, yaratıcılık ve yaratımla çevrili olmak” diyor.

Covid sırasında Isa Ali Aljalahma ve kuzeni hobilerini bir eğlenceye dönüştürmeye karar verdi. işletme , el yapımı bitkisel tabaklanmış ürünler yapıyor. Yerinde, deri atölyeleri malzemeleri etik olarak tedarik etmeyi hedefliyor, “Çevreye, tüketiciye ve çalışanlarımıza en iyi şekilde olmaya çalışıyoruz” diyor.

Q365

Q365

Q365

jilid

Fact Dergisi Livan

Q365

Liwan’da ortak bir tema, Roni Merhaba, tasarımcı ve kreatif direktör, bilinçli, hazır giyim markasının Beyrut ve Doha merkezli olduğunu ve markanın değerlerini vurgulayan modern, unisex kıyafetleri olduğunu söylüyor: sürdürülebilirlik, insan hakları ve hayvan hakları.

şirketinde Grafik Tasarımcı TipAraby , Shima Aeinehdar, Qatar 365’e şunları söyledi: “Tişörtler ve bez çantalar üzerine tasarım yapmak için serigrafi ve blok baskı kullanıyoruz. Arap tipografisini ve illüstrasyonu geleneksel değil deneysel bir şekilde birleştiren doğadaki şekillerden ilham alıyorum.”

Yaratıcılar, Liwan’ın büyüme ve işbirliği için ülkü yeri olduğunu kanıtlayarak, gelecek tasarımcıların çevrelerinden ilham almalarına ve geçmiş veya kültürden bağımsız olarak bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olduğunu söylüyor.