‘Kherson’daki durum hayal bile edilemez’: Ukraynalılar ön cepheye yakın yaşam ve umut hakkında konuşuyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Psikolog Natalia, Ukrayna ordusunun hareketleriyle ilgili haberlerini televizyondan almıyor. Mykolaiv bölgesinde tanıştığımız diğerleri gibi, her gün sosyal medyadaki isimsiz haberleri takip ediyor ve cephedeki Ukraynalı askerleri ve Rusya’nın geçici olarak işgal ettiği topraklarda yaşayan sivillere yardım etmeye çalışan gönüllüleri tanıyor.

Natalia, Ukrayna ordusunun Ukrayna’nın Mykolaiv kentindeki cephe hattındaki ilerleyişini öğrenmek için yerel sosyal medya haber kanallarını okuyor. Ekim 2022

“Mykolaiv ve Mykolaiv bölgesinde olup bitenler bir dehşet, bu gerçek bir dehşet, Kherson’da olanlar hayal bile edilemez. Bu iki numaralı Bucha. Onlar /Ukraynalı askerler/ Kherson’a ne kadar yakınlarsa, daha fazla sivilin hayatta kalma şansı o kadar yüksek” diyor Natalia.

Rusya’nın Ukrayna’nın Mykolaiv kentindeki saldırganlığı nedeniyle binaların cepheleri hasar gördü.

Natalia, Ukraynalı askerleri desteklemek için cepheye yiyecek göndermek için her iki akşam evde pişiriyor. “Oraya giden yol zor” diyor. “Geçici olarak Rusya tarafından işgal edilen Kherson’a gitmek çok daha zor. Şimdiden bir saat süren yolculuk gönüllülerin 6 gün sürüyor. Ardından yaşam için hayati önem taşıyan ilaçlara Rus ordusu kontrol noktalarında el koyabiliyor”.

Natalia, Ukrayna’nın Mykolaiv kentinde Ukraynalı askerler için hamur işleri pişiriyor. Ekim 2022

Güneydeki sayısız köy, eski sakinleri artık yerinden edilmiş halde harabe halinde. Aralarında Mykolaiv’den çok uzak olmayan bir çocuk yuvasında tanıştığımız Maria. Kherson bölgesindeki aile evinden geriye hiçbir şey kalmadı.

Artık görme yetisini kaybetmek üzere olan Maria Potsiluiko, ülkenin diğer ucundaki küçük bir apartman dairesinde yaşamak zorunda kalan kızını ve torunlarını özlüyor. Ülkenin dört bir yanına dağılmış ailesi hakkında konuşurken ağlıyor.

Evi tamamen yıkılan ve şimdi Ukrayna’nın Mykolaiv kentine çok uzak olmayan bir huzurevinde yaşayan Kherson bölgesinden ülke içinde yerinden edilmiş bir kişi olan Maria

Kocası Anatoliy, ailenin hayatını kurduğu köyden tahliye edilen son kişiydi. Altı gün sonra kapısına bir roket düştü ve ayaklarını yaktı ve hayatını adadığı binayı yok etti. Bunu yapmak için, ateş altında köye tek başına yürüdü – görev herhangi bir insani yardım kuruluşu için çok riskli görünüyordu.

Anatoliy Potsiluiko, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırganlığı sırasında bir füze tarafından tahrip edilen evinden tahliye edildikten sonra bir kreşte yaşıyor.

Geniş bir hayır kurumu ve gönüllü ağı, orduyu ve en çok ihtiyacı olanları desteklemektedir. Aşırı yorgunluğa rağmen, bağlılıkları dikkat çekicidir, ancak Rus saldırganlığının getirdiği tüm yıkımla başa çıkmak için zar zor yeterlidir.

Bir yardım derneğinin başkanı Liudmyla Falko, Euronews’i ofisinde ve uluslararası yardım için bir depo odasında karşılıyor. Mikolaiv, Ukrayna Ekim 2022

“Birçok askerimizin topraklarımızı santimetre santimetre geri aldığını biliyoruz ve bunun için çok minnettarız. Zaferi daha da yakınlaştırmak için mümkün olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz, ”diyor ‘Ruhsal canlanma yoluyla Barış Derneği’ yardım kuruluşunun başkanı Liudmila Falko

Güney Ukrayna’daki insanlar için, Ukrayna ordusunun ilerlemesi, kendileri ve aileleri için yakın tehlikenin sona ermesi ve hayatlarını yeniden inşa etmeye başlama şansı anlamına geliyor.