Litvanya tüm Rusça okul ders kitaplarını gözden geçirecek

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Litvanya eğitim bakanlığı, Moskova’nın Ukrayna’yı işgali sırasında tüm Rusça ders kitaplarını “revize edeceğini” söyledi.

Toplam 13 okul kitabı ülkenin Ulusal Eğitim Ajansı (NEA) tarafından değerlendirilecek.

Litvanyalı yayıncılara da hükümet tarafından sağladıkları öğrenme kaynaklarını gözden geçirmeleri talimatı verildi.

Hareket, Moskova’yı yücelten ve Rusya’yı çekici bir demokratik devlet olarak tasvir eden Rusça bir ders kitabının eleştirilmesinden sonra geldi. Litvanyalı okul öğrencilerini Kırım’ı ziyaret etmeye davet eden “В добрый путь” (“İyi Riddance”) artık dolaşımdan kaldırıldı.

Litvanya eğitim bakanı Jurgita Šiugždinienė Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Rus ders kitabında olanların bir daha asla yaşanmamasını mühlet yapmak için bu önlemleri almalıyız.” Dedi.

Bu ders kitabının eğitim sürecinde kullanılmaya uygun olmadığını ve okul kütüphanelerinin arşivlerinden kaldırılması gerektiğini okullara ve belediyelere bildirdik” dedi. Beyan.

Bakanlık, kitabı akademik müfredatları için satın alan okullara iade edileceğini de sözlerine ekledi.