Mezarın ötesinden gelen kurabiyeler: Bir TikToker mezar taşlarında geride kalan tarifleri pişiriyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Bir fincan tereyağı veya margarin, dörtte üç fincan şeker ve 1 çay kaşığı vanilya: Amerikalı bir kütüphaneci, kurabiye tariflerini mezar taşlarından mezarın ötesinden alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, bir dizi mezar taşı, taşlara oyulmuş tarifler içeriyor ve 33 yaşındaki Rosie Grant, @ghostlyarchive hesabı altında yayınladığı videolarının milyonlarca görüntüleme aldığı TikTok’ta onları keşfetmeye başladı.

Ancak tariflerin pişme süresini ve sıcaklığını tahmin etmek zorunda kaldı, çünkü 109.000 takipçisinden bazılarının çözmesine yardım ettiği bir sorun olan “mezar taşlarında çok fazla yer var”.

Bir Washington mezarlığının arşivlerinde stajyer olarak çalışan Grant, mezarlıklara, mezar taşlarına ve gömmenin diğer yönlerine tutkusu olan taphophiles dünyasını keşfetti.

2009 yılında 87 yaşında ölen Naomi Odessa Miller-Dawson’ın mezarına yazılmış bir ‘spritz kurabiyesi’ tarifi olan ilk mezar taşı tarifini tamamen tesadüfen buldu.

“Sadece bu kadının kurabiyeleri sevdiğini söylemedi… Mezar taşında kurabiyeler için gerçek malzemeler vardı. Ben de ‘bu harika!’ dedim” dedi. “Bu nedir? Bu tarif nedir? Bunun tadı nasıl? Çok merak ettim.”

Grant, tariflerini yaptığı kişilerin torunları ile bile temasa geçti. Bulduğu tüm tarifler kadınların mezar taşlarındaydı ve çoğu son 30 yıl içinde öldü.

“[Onların] torunları ve torunlarının torunları TikTok’ta. Bu yüzden birçoğu videolara ‘Hey, bu benim büyükannem, bu bizim yaptığımız tarif ve bunu bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim. gelmiş geçmiş en havalı şey!” dedi.

Pandemi sırasında her iki büyükannesini de kaybettiği için yolculuk onu biraz da olsa sona erdirdi.

“Onların hikayelerinden bahsettiğimde, onlar hakkında biraz gevşek geliyorum. Ama onların pişirdiği bir yemeği yediğimde, onlara daha çok bağlı hissediyorum. Bana onları düşündüren tanıdık kokular alabiliyorum. bir şeyin görünüşünü gör. Tadını alabiliyorum.”