Onların anneler günü hasret acı ve hasret dolu: Yüreğimizdeki acının tanımı yok

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Bir Anneler Günü daha gelip çattı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, hem anneler birebir vakitte büyütüp yetiştirdikleri evlatları için büyük ehemmiyet taşıyor. Annelerin, evlatlarının armağanları ve hoş dilekleriyle keyifli olduğu bu özel gün, terörün evlatlarını kendilerinden kopardığı anneler için ise buruk geçiyor. Binbir emekle büyüttükleri, vazifeye her gittiklerinde yüreği ağzında yolunu gözledikleri evlatlarını vatana feda eden şehit anneleri, Anneler Günü’nde şehitliklere koşup yavrularının mezarına sarılıyor, vefatı konduramadıkları evlatları güya her an çıkıp gelecek umuduyla yaşıyor. Terör örgütünün kaçırdığı yavrularını geri almak için direnen anneler ise yarının evlatsız geçen son Anneler Günü olmasını diliyor.
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın, terör şehidi Arif Çakır’ın annesi Nazife Çakır, 15 Temmuz şehidi Bülent Karalı’nın annesi Aynur Karalı, terör kurbanı Nusrettin Can Çalkınsın’ın annesi Aynur Çalkınsın ve kızını PKK’nın elinden kurtarmaya çalışan Diyarbakır annesi Türkan Memnun, Anneler Günü ötürüsıyla hislerini anlattı…

‘YAVRUMU ÇOK ÖZLEDİM’
Sabah’ın haberine göre; Hendek operasyonlarında şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Arif Çakır’ın annesi Nazife Çakır (66): Oğlum her Anneler Günü’nde armağanlar alırdı, özel günleri asla unutmazdı. Evladım ailesine düşkündü, eşi, ablası ve bana şiirler yazardı. Mardin Nusaybin’de 2016’da şehit oldu. vazife yeri Kars’tı, ‘Anneme babama Mardin’e gittiğimi söylemeyin’ demişti. Ablasına 2 Haziran sabahı ileti atmış ‘Son nazaranve gidiyorum abla, bakılırsav bitti dönüyoruz’ demiş. Ömrü bitmiş, şehadet haberi geldi. Bir oğlu var. Torunum da birebir babası üzere kahraman olmak istiyor. Özel günlerimizi asla unutmazdı, sabah erkenden arar kutlardı. Onu epeyce özledim.

15 Temmuz şehidi Bülent Karalı’nın annesi Aynur Karalı (68): Bülent’im çabucak hemen 38 yaşındaydı, yeni iş kuracaktı. Oysaki öbür dünyanın anahtarını eline alacakmış. Evladım olmadan geçen her günüm azap. Hasret ve acı dolu günleri şehitliğe giderek gidermeye çalışıyorum. Oğlum askerdeyken bile Anneler Günü armağanımı göndermişti. Bizim için özel günlerin manası kalmadı artık. Çocuklarım vatan aşkı ile büyüdü, o gece ağabeyi ile gözünü kırpmadan sokağa çıktı, şehadet Bülent’ime nasip oldu. Devletimiz var olsun, sağ olsun.

Diyarbakır annesi Türkan Memnun: 8 yıldır evlat hasreti çekiyorum. Ceylan’sız son Anneler Günüm olsun. Tüm Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşsun. Kızım olmadan geçirdiğim her gün gözyaşı ve acı. Allah devletimize zeval vermesin. Ciğerimi yakan PKK ve ona sırtını yaslayan HDP’nin de ciğeri yansın. CHP’nin onları desteklemesi bizi derinden üzüyor. Ben çocuğumun katil olmasını ve çocuğumun dağlarda teröristlerin elinde kalmasını istemiyorum.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın: Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Melek yüzlü kızım melek olup ayrıldı. Şehit olması gurur verici ancak acısı anlatılmaz. Evladım olmadan geçen her Anneler Günü yüreğim daha fazla yanıyor. Aybüke fazlaca narin ve zarifti, kendisi üzere narin öğrenciler yetiştirecek, tahminen kendisi de anne olacaktı. çabucak hemen 22 yaşındaydı. Evladımın geleceğini kararttılar. Evladımın hayallerini, ömrünü çalanlar gün yüzü görmesinler. Anneler Günü’nü asla unutmazdı, daima o bana gelirdi, çiçekler alırdı. Artık ben kızıma gidiyorum.

Güvenpark patlamasında gencecik oğlu Nusrettin Can Çalkınsın’ı toprağa vermek zorunda kalan acılı anne Aynur Çalkınsın: Oğlum kız arkadaşı ile otobüse binecekken PKK’lıların bombalı taarruzunda 13 Mart 2016’da şehit oldu. 19 yaşında hukuk fakültesi öğrencisiydi. Yüreğimdeki yangının tanımı yok. Oğlumsuz geçen her Anneler Günü yüreğimi dağlıyor. Yaşadığım acıyı tanım edemiyorum lakin Allah’ım o denli bir sabır veriyor ki o sayede ayaktayım. Evladımın mezarına rahat gidebilmek için 45 yaşımda otomobil sürmeyi öğrendim, ehliyet aldım. Biz her cuma oğlumla Millet Camii’nde buluşur, namaz kılardık.