Portekiz’in okul personeli daha iyi eğitim ve koşullar için yürüyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Bugün Lizbon’da binlerce öğretmen ve öğretim görevlisi olmayan personel, Tüm Eğitim Profesyonelleri Birliği’nin (STOP) daha iyi çalışma koşulları ve ücret talep etmek ve okullarda en az hizmetlerine karşı düzenlediği bir protestoda gösteri yapıyor.

Bu, tüm eğitim profesyonellerinin öğretmenleri ve öğretim dışı personeli dahil etmesi için 120 €’luk maaş artışı gibi önlemler talep eden STOP tarafından Aralık ayından bu yana desteklenen üçüncü yürüyüş.

Bu Cumartesi yürüyüş, STOP tarafından kararlaştırılan grevlerin öngörülemezliğini takiben Cuma günü okullar için asgarî hizmetlerine karar veren Portekiz Tahkim Mahkemesinin kararına yanıt olarak yapılıyor.

Asgarî hizmetleri, belirli öğrenci gruplarına destek sağlamayı amaçlayan öğretmenleri, öğretim dışı personeli ve kıdemli teknisyenleri kapsar.

Protestolar ve grevler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin işe alınması ve yerleştirilmesine ilişkin yeni bir model önerisine yanıt olarak düzenlendi.

STOP, Aralık ayındaki ilk yürüyüşüne 20.000 göstericinin katıldığını iddia etti ve 14 Ocak’taki ikinci yürüyüşe 100.000 göstericinin katıldığını bildirdi.

Cumartesi günkü protestoya ek olarak, 11 Şubat’ta bir takip gösterisi planlanıyor.