Prens William, babası gibi, Earthshot Ödülü’nün 2. baskısında çevreye öncelik veriyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Prens William, çevreyi koruma vizyonunu paylaşmak üzere ABD başkanı Joe Biden ile görüşerek üç günlük Boston ziyaretini tamamladı. Cuma akşamı bir gala etkinliğine katılmadan önce, dünyanın çevre sorunlarını “umut, iyimserlik ve aciliyet” yoluyla çözme konusunda iyimser bir tavır sergiledi.

Galler Prensi merhum Başkan John F. Kennedy’ye saygı duruşunda bulundu. Earthshot Ödülünün, Kennedy’nin 1962’de astronotları aya göndermek için ulusu seferber eden cüretkar moonshot konuşmasından ilham aldığını söyledi.

William, “Çevreyi korumak için şimdi aynı aciliyet ve ölçek duygusuna ihtiyaç var” dedi.

“Aynı şekilde, altmış yıl önceki uzay çabaları istihdam yarattı, ekonomileri canlandırdı ve umut sağladı, bu gecenin Earthshot Ödülü kazananlarının getirdiği çözümler de aynı şekilde olabilir.”

İkinci yıllık Earthshot Ödülü, kazananların her birine beş ayrı kategoride 1 milyon £ [1,2 milyon €] para ödülü verdi: Doğanın korunması, temiz hava, okyanusun canlandırılması, atıkların ortadan kaldırılması ve iklim değişikliği. Kazananlar ve 15 finalistin tamamı, projelerini küresel talebi karşılayacak şekilde genişletme konusunda yardım alacak.

Boston’daki MGM Music Hall’da açıklanan kazananlar şunlardı:

• Afrika’da daha temiz yanan biyokütle sobaları sağlayan, kadınlar tarafından kurulmuş bir girişim
  • Deniz yosunundan biyolojik olarak parçalanabilen ambalajlar üreten bir Birleşik Krallık şirketi
  • Hindistan’daki küçük çiftliklerde verimi artırmak için oluşturulan “kutuda sera” konsepti
  • Orta Doğu’da Umman’da atmosferik karbonu kayaya dönüştürmek için bir teknik
  • Avustralya’da yeni nesil yerli korucular yaratmak için kadın liderliğindeki bir çaba.
Gösterişli şovun yıldız gücünü Boston’da yaşayan Annie Lennox, Ellie Goulding ve Chloe x Halle ve uzaktan performans sergileyen Billie Eilish sağladı. Etkinlikte ayrıca doğa bilimci David Attenborough ve aktör Cate Blanchett tarafından seslendirilen videolar da yer aldı. Ödüller aktör Rami Malek, komedyen Catherine O’Hara ve aktör ve aktivist Shailene Woodley tarafından verildi.

Göstericiler yardım etmeye can atıyordu.

Malek mekana gitmeden önce “Hayatımızın en büyük krizi ve Prens William’ın yaptıklarını takdir ediyorum” dedi. “Ve önümüzdeki 10 yıl içinde etkinin şaşırtıcı olacağını düşünüyorum. Ve bu akşam ödüllendirilen bu yenilikçilerle gerçekten değişimi en iyi şekilde etkileyebiliriz.”

Etkinlikten önce William, John F. Kennedy Anıt Kütüphanesi ve Müzesi’nin dışındaki soğukta, ikilinin el sıkışıp kısa bir süre konuşmasının ardından Biden ile 30 dakika özel olarak görüştü. William takım elbisesiyle merdivenlerden inerken, siyah bir kışlık mont giyen Biden, “Pardösünüz nerede?”

William, çevreye duyarlı büyükbabası Prens Philip’in – Kraliçe II. Elizabeth’in merhum kocası – ve daha yakın zamanda babası ve Elizabeth’in halefi Kral III. Charles’ın izinden gidiyor.