‘Ruh için yiyecek’: Pyrizhky veya pirozhki, kültürel bölünmelerin iyileşmesine yardımcı olur

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Paris’teki Pirojki Bar, Ukrayna ve Rusya’nın geleneksel yemeklerini tek bir menüde birleştiriyor.

Sahibi Elena Biktimirova, hem kültürleri hem de ülkeleri kalbinde ve geçmişinde taşıyor. Rusya’da doğdu, ancak büyükannesi ve birçok akrabası Ukrayna’dan.

Bu, Biktimirova’nın Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, savaşın parçaladığı insanları birleştirmenin bir yolu olduğuna inanarak restoranı açmasını sağladı.

Euronews’e verdiği demeçte Biktimirova, “Ben Rus’um ve bugün Ukrayna’da aileleriyle birlikte üç erkek kardeşim var. Bunlar Ukraynalı ve Rus büyükannelerimin tarifleri.”

“Mesela Ukraynalı bir köyden olan anneannem bana köfte yapmayı öğretti. Çocukluğumdan kalan en değerli şey anneannemin yaptığı yemeklerin, o köftelerin tadıdır.”

‘Dünyanın buna ihtiyacı var’

Halkın onun fikrine ne kadar olumlu tepki verdiğine şaşırdı. Müşterilerinin çoğu hem Ukrayna’dan hem de Rusya’dan geliyor ve çocukluklarından beri bildikleri birlik, barış, sevgi ve lezzet yeri olan Pirojki Bar’ı herkesin desteklemekten mutlu olduğunu söylüyor.

Bar, birlik ve barış fikrinden ilham alan ve ücretsiz olarak katkıda bulunan çeşitli ülkelerden çağdaş sanatçılar tarafından dekore edildi. Burada yemek yapan, Elena’ya yardım eden kadınlar, hem Rusya’dan hem de Ukrayna’dan Paris’e geldi.

Menüdeki en iyi bilinen yemek – Ukraynaca pyrizhky veya Rusça’da pirozhki olarak adlandırıldığı gibi – çeşitli dolgularla doldurulmuş lezzetli bir çörek.

Tıpkı isimleri gibi, iki ülkeden gelen tariflerin de son derece benzer olduğunu, misafirlerini şaşırtan Biktimirova, dedi.

“Bunu dünyaya verebilirim — yardımcı oluyor, beni kurtarıyor ve sanırım benimle çalışan herkes ve buraya gelen herkes” dedi. “Dünyanın buna ihtiyacı var, çünkü bir olduğumuzu unutursak, var olmayacağız.”