Sarah Ferguson, Macaristan’da küçük çocuklar ve mültecilerle buluşuyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
York Düşesi ve Prens Andrew’un eski eşi Salı günü Budapeşte’ye geldi. İngiliz kraliyet ailesi, Macaristan’a yaptığı ilk seyahatinde, bir eğitim kurumu ve ülkedeki en önemli mülteci yardım kuruluşlarından biri olan Migration Aid’i keşfetti.

Okulda ayrıca Ukraynalı mülteci çocukları da eğitiyorlar. Düşes, kendi vakfı Sarah’s Trust aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki dezavantajlı kadınları, çocukları ve aileleri destekliyor.

Düşes, Macar halkının sınır boyunca Ukraynalı mülteciler için “sebatla” ve onurlu bir şekilde savaşma biçiminden büyülendiğini söyledi. Macaristan, Ukrayna’nın komşu ülkesi ve her gün binlerce mülteci alıyor.

‘Herkesin sesi olabilir’

Sarah Ferguson, “Yanlış olan herkesin bir sesi olabilirse, bir dileği olsaydı, bu yüzden bir insan köprüsü olmaya yardım edebilirsem, sessiz bir fısıltının sesi için her zaman inandım” dedi. “Euronews için teşekkürler veya sesi duyurabildiğiniz için teşekkürler, o zaman bu gerçekten güzel bir platform, bu konuda yardımcı olmak isterim.”

Hayır kurumuna bağışta bulunan Düşes, sıcak tavırlarıyla herkesi neşelendirdi. Tüm katılımcılarla el sıkıştı ve küçük şakalar yaptı.

1986’da Prens Andrew ile evlendiğinde, İngiliz basını onu Kraliyet Ailesi’nde taze bir soluk olarak övdü. Daha sonra ve evliliği bozulduktan sonra magazin dergilerinin hedefi oldu. Ancak boşandıktan sonra bile Kraliçe II. Elizabeth ile sıcak bir ilişki sürdürdü.

Düşes, “En iyi ikon ve efsane, İngiltere Kraliçesi ile tanıştığım için gerçekten çok şanslıyım” diyor. “O, dünyanın tanıdığı en iyi, ikonik, kararlı ve tutarlı lider ve ben çok şanslıyım.”

Düşes’in ziyareti sırasında ciddileştiği tek an, genç hastalarla tanıştığı Heim Pál Çocuk Hastanesi’ydi. Onu, genç bir kızın ona bir prenses çizdiği Onkoloji koğuşunda bekliyorlardı ve o, kalan çocuklardan birine Kraliçe’nin eskiden sahip olduğu gibi bir oyuncak corgi köpeği verdi.

Macarca da mevcut olan yeni kitabının tanıtımı için Perşembe gününe kadar Budapeşte’de kalacak.

Yukarıdaki oynatıcıda Euronews’in raporunu izleyin.