Soğuk Baklava(Tam ölçü ,Mükemmel Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk Baklava(Tam ölçü ,Mükemmel Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 paket baklavalık yufka (800gr)
 - 200 gram tereyağı
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 2 su bardağı iri çekilmiş fıstık(ceviz de olur)

- 1 su bardağı su
 - 2.5 su bardağı şeker
 - 2 su bardağı süt (s
 - Şerbeti bol seviyorsanız 1 bardak daha ekleyebilirsiniz. ben biraz kuru sevdigim için gerek duymadım)
 - 1 paket krema

- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
 - 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

- Antep fıstığı
 - 60 gr çikolata

Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayalım.
 - Tencereye şeker ve suyu döküp ocağa alıyoruz kaynamaya başladıktan 2 dakika daha sonra kapatıp süt ve kremayı ekliyoruz ve çırpıcı ile yeterlice karıştırıp soğuması için kenara alıyoruz.
 - Tereyağını eritip üzerine biriken beyaz köpüğü atıyoruz(mutlaka atın yoksa hem lezzeti birebir vakitte imajı beğenilen olmaz)eriyen tereyağına sıvı yağı da ekleyip hazır bekletiyoruz.
 - Yufkaları dikdörtgen borcama nazaran kesiyoruz. (artan kesim yufkaları ben tavada börek yaparak değerlendirdim ) yufkalar ortasını fırça ile yavaşça yağlayarak 22. Kata kadar geliyoruz ve iri çekilmiş fıstığı homojen bir biçimde ekliyoruz.
 - Üzerine ortalarını yağlayarak 18 tane daha yufka diziyor.
 - Kalan yağı da en son yufkanın üzerine sürüp küçük kareler halinde kesiyoruz.
 - Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk pişirip daha sonra dereceyi 150 ye düşürerek üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 - Fırından çıkan tatlının birinci sıcağı gidince soğumuş şerbeti döküyoruz ve soğuyunca dinlenmesi için dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.
 - daha sonra üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp serpiyoruz ve dolapta beklettiğimiz çikolatayı rendeliyoruz.
 - Biraz da fıstık serpiyoruz. Bir kaç saat daha dolapta dinlendikten daha sonra servise hazır ????.

Soğuk Baklava(Tam ölçü ,Mükemmel Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı