Tenis yıldızı Nick Kyrgios, eski kız arkadaşına saldırdığını itiraf etti, ancak mahkumiyetten kaçındı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Avustralyalı tenisçi Nick Kyrgios, eski kız arkadaşına saldırdığını kabul etmesine rağmen mahkumiyetten kurtuldu.

2022 Wimbledon ikincisi, Ocak 2021’de memleketi Canberra’da bir tartışma sırasında Chiara Passari’ye saldırmaktan Avustralya Başkent Bölgesi Sulh Ceza Mahkemesi’nde suçunu kabul etti.

Canberra’daki bir mahkeme salonunda Kyrgios, iki yıl önce Passari’yi yere sermekten suçunu kabul etti. Yargıç Jane Campbell, tenis oyuncularını, suçun yaygın bir saldırı için ciddiyetin en alt noktasında olduğu ve önceden planlanmadığı gibi nedenlerle mahkum etmedi.

Campbell bunu bir “aptallık” ve “hayal kırıklığı” eylemi olarak tanımladı.

Mahkeme ayrıca Cuma günü bir psikologdan Kyrgios’un geçmişte depresyon, intihar düşüncesi ve uykusuzluk çektiğini duydu.

Sol dizinden kısa süre önce geçirdiği ameliyattan sonra koltuk değneği kullanan Kyrgios, mahkemeden ayrılırken gazetecilerle konuşmadı ancak bir yönetim şirketi aracılığıyla açıklama yaptı.

Kyrgios, “Bugünkü karara saygı duyuyorum ve suçlamaları mahkumiyet olmaksızın reddettiği için mahkemeye minnettarım.” Tamam değildi ve neden olduğum incinme için içtenlikle üzgünüm.

“Akıl sağlığı zordur. Hayat bunaltıcı görünebilir. Ama yardım almanın ve kendi üzerimde çalışmanın daha iyi hissetmeme ve daha iyi olmama yardımcı olduğunu gördüm.”

Kyrgios, geçen yıl Wimbledon’da finale ve ABD Açık’ta çeyrek finale çıktığı sıralarda akıl sağlığı mücadelelerine daha fazla atıfta bulundu.

Geçen Eylül ayında Daniil Medvedev’in ABD Açık şampiyonluk savunmasını çeyrek finale yükselmek için bitirdikten sonra, Kyrgios kendisini “zihinsel olarak gerçekten zor durumlardan” ve “bazı gerçekten korkutucu yerlerden” kurtardığı için gurur duyduğunu ifade etti.

27 yaşındaki Kyrgios, daha sonra artroskopik ameliyat gerektirecek bir diz sakatlığı nedeniyle geçen ay Avustralya Açık’tan çekildiğinde kariyerinde bir gerileme yaşadı.