Teravih treniyle her insanın gönlünü fetheden caminin imamı konuştu: Ailece gelmeye başladılar

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Hacı Osman Torun Camii imamı Mahmut Eroğlu “Diyanet İşleri Liderimiz, ‘Ailecek mescide bekliyoruz’ demişti. Biz de liderimizin bu kelamıyla aileleri mescidimize davet eder hale geldik. ‘Teravih Treni’nden daha sonra ailecek mescidimize gelmeye başladı beşerler. Dünyayı dolaştı artık bizim trenimiz. Bu hoşluk büyümeye devam ettiği için fazlaca mutluyuz” sözlerini kullandı.

Sabah’ın haberine bakılırsa; Mahmut Eroğlu şunları söylemiş oldu:

*Yavrularımızın zihninde caminin hayli farklı olması lazım. Zira bu çocuklar memleketin ve milletimizin geleceği. Geçtiğimiz sene ben cemaate ‘Çikolata Çocuk Marketi’ açacağımı söylemiştim. Beni garipseyenler oldu. “Caminin ortasında market mi olur?” dediler. daha sonra cemaatle birlikte kurdele kestik ve marketimizi açtık. Ramazan ayı gelince biz de her akşam teravihten daha sonra çocuklara süt ve çikolata vermeye başladık.

Çocuklar süt ve çikolata sırasına girmişti benimde birden aklıma geldi ve “Hadi çocuklar trencilik oynayalım” dedim. Zira bu işin çocukların zihninde daha da tatlanacağına inandım.

Ayrıyeten çocuklar camiyi gezerken camiyi de tanıyıp öğretiyor, beraberinde eğitici de bir tren. Dünyayı dolaştı artık bizim trenimiz. Bu hoşluk büyümeye devam ettiği için hayli memnunuz.

Bu kadar yankı oluşturmasını beklemiyordum. Birinci çıkan fotoğraf benim kızım Rabia’nın öylesine çektiği bir fotoğraftı. Toplumsal medyada fazlaca hoş reaksiyonlar aldık, telefonlarımız susmadı. Sonraki gün bir baktık trenimiz dünyayı dolaşmaya başladı. Bella Hadid’ten Bangladeş Başbakanına kadar birfazlaca isim, kurum, kuruluş, kanal bizi paylaştı. Ramazan’ın rahmeti bu işe yansıdı.

Ramazan çocuklara camiyi sevdirmek için bizim için bir fırsattır. Çocukları Ramazan haricinde mescitte bir ortaya getirmek sıkıntı. Diyanet işleri liderimiz; “Ailecek mescide bekliyoruz” demişti. Biz de liderimizin bu kelamıyla aileleri mescidimize davet eder hale geldik.

Teravih Treni’nden daha sonra ailecek mescidimize gelmeye başladı beşerler. İslam büyüğümüz der ki; “Arka saflarda şayet çocuk sesleri yoksa gelecek kuşaklar ismine korku duyun.” Bu çocuklar bizi üzmüyor. Yalnızca oyun oynamıyorlar, namaz da kılıyorlar. 80 çocukla başladık, 150 çocuğa kadar çıkıyor.

Bize olumsuz reaksiyon gösteren kardeşlerimizi bizi tanımaya davet ediyorum. Onlara kucaklarımız sonuna kadar açık. Bizi tanısınlar, bizi tanıdıktan daha sonra bize kızmayacaklarına inanıyorum. Gelsinler, uzaktan camii, diyanet, imam düşmanlığına gerek yok. Biz bu milletin bağrından çıkmış insanlarız. Anayasa’nın vermiş olduğu milleti dini konularda aydınlatma bakılırsavimizi yapıyoruz. Mescitler hepimizin.

Teravih Treni’nin yolcuları minikler ise mescide gelmeyi fazlaca sevdiklerini, aileleriyle bir arada namaz kıldıktan daha sonra trene katılıp meskenlerine kek, çikolata ve süt ile döndüklerini söylemiş olduler. Hepsinin ağzından çıkan ortak cümle ise “Bu camii fazlaca eğlenceli” oldu.