Ukrayna insani yardımı: yerliler insanları doyurmak için plakaya çıktı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Rus işgali başlayalı 50 günden fazla oldu ve Ukrayna’ya toplam 270.000 ton insani yardım ulaştırıldı.

70 yaşındayken Oleksandra, küçük torunlarını beslemek için bu tür bir desteğe güvenmek zorunda kalacağını düşünmemişti.

Şehri terk etmedik. Burada böyle oturuyoruz, elimizden geldiğince hayatta kalmaya çalışıyoruz. İnsani yardım alıyoruz ve çok şükür aç değiliz. Şimdilik iyiyiz, en iyisini umuyoruz.

Oleksandra Pertivna
Borodianka sakini

Ve bu, Borodianka’nın hemen hemen tüm sakinlerinin kendilerini bulduğu bir durumdur. Şehir, Rus işgali tarafından en çok harap edilenler arasında sayılıyor. Ancak yardım sadece ülke dışından gelmiyor. Ukrayna içinde, en çok ihtiyacı olanlara yardım etmek için bütün bir sistem var.

Yerel Gönüllüler fırınlarını yakıyor

Kiev’in eteklerinde bir fırın için durum böyle. Üretim alanının bir kısmı gönüllülere ekmek yapabilmeleri için verildi.

Gerçek Ukrayna geleneksel ekmeğini pişiriyoruz. Gerçekten çok iyi ve gerçekten lezzetli. Hastanelere, orduya, parası yetmeyen düşük gelirlilere veya emeklilere ekmek yapıyoruz. Sürekli ekmeğe ihtiyacı olanları arıyoruz.

Roman Tereshenko
Ukraynalı gönüllü

Romalılar ve diğer birçokları için bu, en az onun kadar önemli olabilecek bir iş. askerler cephede. Onun için yardım etmek doğal ve mantıklı bir seçimdi, faydalı bir şeyler yapmak onun için gerçekten önemliydi.

Bunun hakkında çok düşündüm çünkü geri tutarken silah tutamazsın ya da işe yarar bir şey yapamazsın. İnsanlar için gerçekten zordu ve herkes faydalı olmanın yollarını arıyordu. Kimisi kıyafet yardımı yapıyor, kimisi gönüllü oluyor, kimisi bir şeyler pişiriyordu. Artık elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Roman Tereshenko
Ukraynalı gönüllü

Günde yüzlerce somun ekmek yapan bu gönüllüler, savaşmaya da hazır olduklarının garantisini veriyor. bu savaşın sonuna kadar.