Ukrayna savaşını protesto eden Rus gazeteciye yeni para cezası verildi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Ukrayna’nın işgalini canlı yayında protesto eden ünlü Rus gazeteciye bir para cezası daha verildi.

Marina Ovsyannikova, Facebook’ta bir Moskova mahkemesi tarafından Rus ordusunu “itibarsızlaştırmak” suçundan mahkum edildiğini söyledi.

Avukatı Dmitry Zakhvatov’a göre 44 yaşındaki kişiye 40.000 ruble (650 €) para cezası verilmesi emredildi.

Ovsyannikova, Mart ayında Rusya’nın Channel One kanalında savaş karşıtı bir posterle patlayarak manşetlere çıktı. Daha sonra “izinsiz halka açık bir etkinlik” düzenlemekle suçlandı ve 30.000 ruble (256 €) para cezasına çarptırıldı.

Geçen ay, eski devlet televizyonu gazetecisi de hapisteki Rus muhalefet figürü İlya Yaşin’i destekleyen yorumları nedeniyle 50.000 ruble (800 €) para cezasına çarptırıldı.

Zakhvatov, en son para cezasının Facebook sayfasındaki son bir gönderiyle ilgili olduğu iddia ediliyor.

Ovsyannikova, “İşe gittiğim gibi mahkemelere de gidiyorum” pazartesi yazdı, yargıcın onun “ironisini” takdir etmediğini de sözlerine ekledi.

“[Facebook] gönderisinde “Rus dünyasının” tüm büyüklüğünü kabul edemediğim için çok üzgünüm.”

21. yüzyılda kanalizasyonları ve sıcacık tuvaletleri olmayan 30 milyon Rus adına Putin’e minnettarlığımı ifade edemedim” dedi.

“Bana karşı herhangi bir suçlama saçma ve kabul edilemez” dedi.

Rus vatandaşları, ülkenin ordusu veya yurtdışındaki kuruluşlar hakkında “sahte haberler” yaydıkları tespit edilirse 15 yıla kadar para cezası veya hapis cezasına çarptırılabilir.

Ovsyannikova, televizyondaki ünlü protestosundan bu yana, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “katil” olarak etiketleyen pankartlar tutarak Kremlin yakınlarında tek başına protesto yaparken görülüyor.

Ovsyannikova, Alman Die Welt gazetesi için çalışmak üzere Rusya’dan ayrılmış, ancak Temmuz ayında iki çocuğu için bir velayet savaşını çözmek için ülkeye döndüğünü duyurmuştu.