Yükselen Japon tasarımcılar Kenzo ve Miyake’den devralmaya hazır

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Gelişmekte olan Japon tasarımcılar, Kenzo Takada gibi daha önceki öncülerin küresel başarısını taklit etmeye çalışıyorlar.

Bu yılın başlarında Issey Miyake ve Hanae Mori gibi moda harikalarının kaybedilmesinden sonra, onların yerine geçmeye hazır bir dizi yeni Japon tasarımcı var.

Bunlardan biri de TAAKK’nın kurucusu Takuya Morikawa. Morikawa, ünlü Pleats Please serisinde çalıştığı Miyake’nin stüdyosunda sekiz yıl geçirdi.

Morikawa, “Issey Miyake, Kenzo, Kawakubo ve diğerleri… Japon tasarımcılara bakış açısını büyük ölçüde değiştirdiklerini düşünüyorum. Temeli oluşturdular, bu yüzden bir dereceye kadar işimizi yapmamız bizim için daha kolay” diyor.

Kenzo, tutkusunu Paris’te sürdürerek büyük ölçüde etkili oldu. Ve Fransız başkenti, iki yıl önce Paris Moda Haftası’nı sokak giyiminden ilham alan terzisiyle yapan Morikawa gibi yükselen yetenekler için bir hedef olmaya devam ediyor.

Sektöre yeni bir yön vermek

bazı tasarımcılar, mevcut stil çeşitliliğinin küresel dikkat çekmeyi zorlaştırdığını düşünüyor.

Bir öğrenci, Japon modasının Kenzo ve Miyake gibi tasarımcılara borçlu olduğunu kabul etti, ancak şimdi endüstriyi yeni bir yöne çekmek için gerçek bir fırsat olduğunu söylüyor.

Tokyo’daki Bunka Moda Koleji’nde öğrenci olan Natalia Sato, “Batı’ya çok sayıda Japon ve Doğu değeri getirdiler ve inşa ettikleri şeyin vefatları nedeniyle yok olabileceğinden endişeleniyorum” dedi.

Ama aynı zamanda bu bir dönüm noktasıdır. Sato, benim ve diğer genç moda öğrencilerinin nasıl yeni değerler yaratabileceğimizi düşünmesi için bir şans” dedi.

Ancak şimdilik, geleceğin bu tomurcuklanan tasarımcıları için temellere geri döndü.