Yunanistan: Alışveriş yapanlar, hükümetin temel malların fiyatlarını düşürme planı konusunda ikna olmadı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Yunanistan çok yüksek enflasyonla boğuşurken, hükümet tüketiciler tarafından hissedilen yükselen fiyatların yükünü hafifletmeyi amaçlayan yeni bir plan başlattı.

Çarşamba günü yürürlüğe giren sözde ‘ev sepeti’ planı, tüm büyük perakende zincirlerini, undan tek kullanımlık bebek bezlerine kadar 50’den fazla temel ürünün fiyatlarını düşürmeye zorluyor.

Ancak Yunanistan’daki alışverişçiler bu girişime şüpheyle yaklaşıyor.

Bir müşteri, “51 ürün… bu çok az” dedi.

“Bu mağazada 5000’den fazla ürün bulacaksınız. Mesela ben makarna yemiyorum, peki makarna bir sepet ürünüyse ne yapacağım? Bu önlemin bir faydası olacağını sanmıyorum. tüketicileri kandırma hilesi”.

Her süpermarket zinciri, hangi ürünleri seçeceğini ve bunları ne kadara satacağını seçmekte özgürdür. Fiyat düşüşü her hafta bir hafta boyunca yerinde kalacak, seçilen ürünler ve fiyatları her hafta değişecek.

“Örneğin, “ev sepetinin” bir parçası olduklarını belirten özel bir işareti olan iki süt ürünü var – fiyatları geçen haftaya göre daha düşük – litre başına 1,65 € ‘dan 1,39 €’ya düştü” dedi. mağaza müdürü Stratoula Poulelli.

Parça ya da ‘ev sepeti’ olan bir diğer ürün ise domates suyu, fiyatı 0,84 € idi, şimdi 0,64 € oldu ve tüm hafta bu ‘özel fiyat’ta kalacak” dedi.

Yunan hükümeti, ‘hane halkı sepeti’ ile sakinleri çileden çıkaran ve cebinden çıkaran çift haneli enflasyonu düşürmeyi umuyor.

“Fiyatlar yüksekti, şimdi biraz düşürdüler ama önümüzdeki hafta tekrar yükselecek. Bu önlemin hiç yardımcı olacağını düşünmüyorum. Yetkililerin aklında ne olduğunu anlamıyorum” dedi.