2022 Abu Dabi Grand Slam 3. Gün: Ağır siklet zamanı

Leila

Global Mod
Global Mod
Abu Dabi Grand Slam’in üçüncü gününde güneş yükselirken, judonun ağır sıkletleri harekete geçmeye hazırdı. Ustalar şampiyonları, Dünya Madalyaları ve Olimpiyat Şampiyonları günümüzün deneyimli judocuları arasındaydı.

Gürcü dünya 4 numarası Beka Gviniashvili, -90kg kategorisinde harika bir gün geçirdi ve final yolunda mükemmel bir judo sergiledi. Orada, ilk kez bir grand slam finalinde mücadele eden yeni Fransız Loris Tassier ile karşılaştı.

Gviniashvili, rakibinin bir waza-ari için doğrudan bir beklemeye atma hatasından yararlanarak 27. Dünya Judo Turu madalyasını kazandı. Bunu Fransız gençle büyük bir dostluk anı izledi, gerçek judo değerleri sergilendi.

BAE Güreş ve Judo Federasyonu Başkanı Ekselansları Mohammed Bin Thaaloob Al Derie madalyaları verdi.

“Elbette bir Grand Slam altın madalyası daha aldığım için çok mutluyum, bu etkinliğe çok iyi hazırlandım.
IJF Dünya Turu’nda bu kadar çok madalya kazandığım için de mutluyum, ancak gelecekte Olimpiyat ve Dünya madalyaları kazanacağımı umuyorum.”

Beka Gviniashvili
Gürcü Altın madalya kazanan

-78kg Ma Zhenzhao, Dünya Judo Turunda Çin için büyük bir açıklama yaptı. Gün boyunca Ma, -78kg kategorisinde dünyanın en iyilerini yenmeye devam etti. Finalde 2017 Abu Dhabi Grand Slam şampiyonu Büyük Britanyalı Natalie Powell’ı güzel bir tani-otoshi ile yenerek ilk grand slam şampiyonluğunu kutladı.

-78kg madalyaları IJF Genel Saymanı Bay Naser Al Tamimi tarafından verildi.

“Dünya Şampiyonalarından sonra kendimi biraz yorgun hissettim ama buraya geldiğimde takımım ve antrenörüm bana çok yardımcı oldu, bu yüzden biraz yorgun olsam da tatami konusunda kendimi rahat hissettim ve altın madalyayı kazanmaya kararlıydım.”

Ma Zhenzhao
Çin altın madalya kazanan

-100kg’da Dünya Gümüş madalyalı Kyle Reyes, deneyimli Nikoloz Sherazadishvili ile karşılaştı. Zorlu bir mücadelenin ardından Reyes zafere ulaştı ve ilk Dünya Judo Turu altınını kazandı. IJF Baş Hakem Direktörü Florin Daniel Lascau madalyaları vermek üzere hazır bulundu.

Çin, bayanlar +78kg kategorisinde bir büyük zafer daha elde etti. Finalde Su Xin bir waza-ari attı ve Gürcistanlı Sophio Somkhishvili’ye karşı güçlü bir baskıya devam etti ve altını kutlamak için başka bir waza-ari elde etti. Madalyalar IJF EC Üyesi Dr Lisa Allan tarafından verildi.

Erkekler ağır sıklet kategorisinde Olimpiyat şampiyonu Çek Cumhuriyeti’nden Lukas Krpalek, Avrupa şampiyonu Jur Spijkers’a karşı mücadele etti. Ne-waza’ya hızlı bir geçişin ardından Krpalek rakibini bastırdı ve üçüncü grand slam altını kazandı. Madalyaları Tacikistan Judo Federasyonu Başkanı Nurullo Loiqov verdi.

BAE judokası Kostoev, ev sahibi taraftarlara çarpıcı bir Judo anı ile neşelendirecek bir şey verdi!

BAE’nin her yerindeki genç judoka için bir ilham kaynağı

Ne muhteşem bir olay oldu ve Abu Dabi gelecek yıl Judo’yu tekrar ağırlayacak!