2022 Ballon d’Or’u Alexia Putellas ve Karim Benzema kazandı

Leila

Global Mod
Global Mod
Alexia Putellas ve Karim Benzema, Pazartesi günü dünyanın en iyi oyuncuları için Ballon d’Or ödülünü kazandı.

Putellas, takımı Barcelona’yı başka bir yerli kupaya taşımak için 18 gol attıktan sonra 2022’de en iyi kadın oyuncu unvanını korudu.

Katalan takımı 30 lig maçının yanı sıra her iki yerel kupayı da kazandı, ancak ACL sakatlığı onun Avrupa Şampiyonası’nda oynamasını engelledi.

Milli takımı İspanya, çeyrek finalde nihai şampiyon İngiltere’ye yenildi.

Paris’teki törende Putellas, “Buraya geri döndüğüm için çok mutluyum” dedi.

Putellas, ödül için Arsenal ve İngiltere’den Beth Mead’i ve Chelsea ve Avustralya’dan Sam Kerr’i geride bıraktı.

“Geçen yıl kazanmak beni daha da iyi olmak istemeye itti. Takım arkadaşlarım olmasaydı bu mümkün olmazdı. Her gün gelişmeme yardımcı olan antrenörlere ve teknik ekibe teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Fransız forvet Robert Lewandowski, Sadio Mane ve Kevin De Bruyne’i yenerek en iyi erkekler ödülüne ulaştı.

Benzema, Real Madrid ile yıldız bir sezon geçirdi ve tüm yarışmalarda 46 maçta 44 gol attı ve onları LaLiga ve Şampiyonlar Ligi’nde çifte yönlendirmeye yardımcı oldu. Şampiyonlar Ligi’ndeki 15 golü, Real’i rekor kıran 14. şampiyonluğuna taşıdı.

Törende sahneye çıkan forvet, “Önümdeki bu ödül beni gerçekten gururlandırıyor. Küçükken çocukluk hayalimdi, hiç vazgeçmedim… Her şey mümkün” dedi.

Benzema, Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’nı kazanan Fransa kadrosunun bir parçası değildi, ancak bir sakatlık dışında önümüzdeki ay Katar’daki turnuvada mücadele edecek.

Bir seks kaseti skandalına karışmasının ardından yaklaşık altı yıl sonra ve avukatlarının itiraz etmeye söz verdiği takım arkadaşı Mathieu Valbuena’ya şantaj yapmaktan suçlu bulunduktan sonra Benzema, geçen yıl Fransa teknik direktörü Didier Deschamps tarafından önceki yıl geri çağrılmıştı. Avrupa Şampiyonası ve o zamandan beri düzenli olarak oynadı.

“Fransa takımında olmadığım zor bir dönem oldu ama asla pes etmedim. Buradaki yolculuğumdan gerçekten gurur duyuyorum. Kolay değildi, ailem için de zor bir dönemdi.”

Şampiyonlar Ligi’ndeki 15 golü, Real’i rekor kıran 14. şampiyonluğuna taşıdı.

France Football dergisi tarafından verilen Ballon d’Or, 66 yıldır erkeklere veriliyor. Kadınlar kupası 2018’de oluşturuldu. Her ikisi de pandemi nedeniyle 2020’de iptal edildi.