2022 InClassica International Music Şenlik Dubai’de sona yaklaşıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
bu InClassica Uluslararası Müzik FestivaliDubai Operası’nda, tüm zamanların en ünlü konçertolarından bazılarını icra eden yıldızlardan oluşan bir müzisyen kadrosuyla bir kreşendoya geldi.

Başlangıçta flütçü olarak eğitim almış olan şef Gergely Madaras, bugün yönettiği çok uluslu orkestralardan ortaya çıktığını gördüğü benzer düşünen müzik yönetmenlerinin yeni dalgası tarafından cesaretlendirildi.

Yetenek [havuz] muazzam. Eskiden sadece erkek kondüktörlerimiz vardı. Neyse ki bu son 10-15 yılda değişti.

Gergely Madaras
Orkestra şefi
Şef Gergely Madaras

Geleneksel aranjmanlar, günümüzün başyapıtlarını bu yılki şenliklerde takip ediyor, özellikle New Yorklu saygın maestro Alexey Shor’un eserleri.

“Müziğimi canlı dinlemek, başka hiçbir şeye benzemeyen bir duygu. Özellikle bu şenlikte bir çiftin yer aldığı prömiyerler söz konusu olduğunda doğrudur. Müzik, icra edilene kadar gerçekten ‘canlı’ değildir. Shor, Euronews’e verdiği demeçte, bunun gözlerimin önünde gerçekleştiğini görmek inanılmaz bir acele” dedi.

Bestecinin eseri olan Alexey Shor, film boyunca belirgin bir şekilde yer aldı. InClassica . Kariyerine iki tutkuyla başladı; biri müzik, biri matematik için. Onun parçalarını çalan müzisyenler, bunun onları hem parlak hem de zorlu kıldığını söylüyor.”

Grammy ödüllü solist Gil Shaham, “Alexey Shor çok zeki bir adam. Çok yumuşak huylu ve alçakgönüllü. Çok akıcı, çok akıcı bir yazar ve bu her zaman harika bir tepki alıyor” diyor.

Alexey Shor’un müziğine ek olarak, Gil Shaham, InClassica’nın Başkanı Konstantin Ishkhanov’un vizyonundan da eşit derecede ilham alıyor.

Bestecileri destekliyor, orkestraları ve festivalleri destekliyor. Konstantin gibi dünyamızı daha iyi bir yer haline getiren insanlara sahip olduğumuz için çok şanslıyız” diye açıklıyor Shaham.

Grammy ödüllü solist Gil Shaham

Müziğin dünyayı daha iyi bir yer yaptığı inancını yineleyen ünlü piyanist Alessandro Taverna, Alexey Shor tarafından seslendirilen konçertosunun modern müzik hakkındaki popüler kanıya meydan okuduğunu söylüyor.

“İlginç yönlerle, birçok ilginç ritimle dolu ve aynı zamanda çok dinleyici dostu, bazen bildiğimiz gibi, insanların çağdaş müziği zorluğundan dolayı reddettiklerini biliyoruz.”

Dubai’deki seyircilerden aldığı resepsiyonla ilgili bir soruya Taverna, “İnsanlar çok hevesli ve bu şekilde müzik almayı gerçekten çok seviyorum. Müzisyenlere yardım etmek bile çok önemli. ‘Sihir burada olur’ gibi tavrı gerçekten seviyorum. ”

InClassica’nın perdesi kapanmadan önce, belki de müzisyenler ve ziyaretçiler tarafından bir yıl daha hissedilen melodik türden bir sihir.