74 yaşındaki Ladakh BJP Gazisi Nazir Ahmad, Oğlunun Budist Kadınla Kaçmasının Bedelini Ödüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Ladakh’ta bir BJP lideri, oğlunun Budist bir kadınla evlenmesi üzerine partiden ihraç edildi.

Leh:

Ladakh’taki BJP, oğlu Budist bir kadınla kaçıp onunla evlendikten sonra üst düzey bir lideri sınır dışı etti.

Ladakh BJP eyalet başkan yardımcısı 74 yaşındaki Nazir Ahmad, oğlunun bir aydan uzun bir süre önce Budist bir kadınla kaçtığı bildirildikten sonra partinin birincil üyeliğinden ihraç edildi.

BJP’nin Ladakh birimi yaptığı açıklamada, “Budist bir kızın oğlu tarafından kaçırılması gibi hassas bir sorunla ilgisi hakkında açıklama yapma fırsatı verildikten sonra” üst düzey liderine karşı işlem başlatıldığını söyledi.

Sınır dışı etme emri, Ladakh BJP başkanı Phunchok Stanzin tarafından partinin Çarşamba günü yapılan bir yönetim toplantısından sonra verildi.

BJP yaptığı açıklamada, kaçmanın “bölge halkı arasındaki toplumsal uyumu ve birliği tehlikeye atması nedeniyle Ladakh’taki tüm dini topluluklar için kabul edilemez” olduğunu söyledi.

0291shl

Çift bir aydan fazla bir süre önce evlendi ve o zamandan beri izlenemez durumdalar.

İhraç edilen BJP lideri, ailesinin oğlu Manzoor Ahmad’ın Budist kadınla evlenmesine de karşı olduğunu ve son bir aydır nerede kaldıklarını bilmediğini söyledi.

Eski bir BJP müdavimi olan Bay Ahmad, oğlu ve kadın bir mahkemede evlendiklerinde Suudi Arabistan’da hac ziyaretinde olduğunu söyledi.

BJP’den ihraç edilen lider, “Oğlum 39 yaşında ve evlendiği kadın 35 yaşında. Her ikisinin de 2011’de nikah kıydığına inanıyorum. Geçen ay ben hac için uzaktayken mahkeme nikahı kıydılar” dedi.

Ahmad, partiden ihraç edilmeden önce oğlunun izini süremediği için kendisine istifa etmesi söylendiğini söyledi.

Ahmad, “Bütün ailemiz buna karşıyken oğlumun evliliğinden neden beni sorumlu tuttuklarını bilmiyorum. Onun izini sürmeye çalıştım. Onu bulmak için Srinagar’ı ve birkaç başka yeri ziyaret ettim” dedi.