ABD, Ukrayna ve komşularına 3,5 milyar avroluk askeri yardım gönderecek

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Beyaz Saray Cuma günü, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken ABD’nin Ukrayna’ya ve NATO’nun doğu kanadındaki komşularına 3,75 milyar dolar (3,52 milyar avro) askeri silah ve diğer yardımlar göndereceğini duyurdu.

Kiev için bugüne kadarki en büyük ABD yardım paketi, doğrudan Ukrayna’ya gönderilecek olan Pentagon’un stoklarından 2,85 milyar $ (2,67 milyar €) düşüş ve uzun vadeli kapasite ve Beyaz Saray’a göre Ukrayna ordusunun modernizasyonunu destekliyoruz.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Cuma günü başkent Kiev’de ABD’li senatörler Jack Reed ve Angus King ile bir araya geldi.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı ofisi yaptığı açıklamada, siyasilerin “cephe cephesindeki mevcut durumu ve olası bir tırmanmanın risklerini tartıştığını” söyledi.

Zelenskyy görüşmede “Her şey için çok teşekkür ederim. Sanırım bugün bunu çok dürüst ve açık bir şekilde söyleyebilirim.”

için doğrudan yardım Ukrayna 50 Bradley içerir uçak gemileri için 500 tanksavar füzesi ve 250.000 mermi mühimmatının yanı sıra. ABD ayrıca 100 M113 zırhlı personel taşıyıcı, 55 mayına dayanıklı pusu korumalı araç veya MRAPS ve 138 Humvee’nin yanı sıra Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemleri ve hava savunma sistemleri ve diğer silahlar ve binlerce mermi için mühimmat gönderiyor. , Pentagon’a göre.

Almanya takip ediyor

Almanya, Perşembe günü Şansölye Olaf Scholz ile Başkan Joe Biden arasında yapılan bir telefon görüşmesinin ardından Marder APC’leri gönderme niyetini de açıkladı.

Scholz’un sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin’de gazetecilere verdiği demeçte, “Bu 40 aracın Ukrayna’ya teslim edilebilmesi için ilk çeyrekte şimdiden hazır olması gerekiyor.” Almanya, Ukrayna kuvvetlerini araçları kullanmaları için eğitmeyi planlıyor ve Hebestreit, uzmanların bu sürecin yaklaşık sekiz hafta sürmesini beklediğini söyledi.

Almanya geçen yıl doğu NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya Sovyet döneminden kalma tanıdık teçhizat gönderdiği ve bunun karşılığında Almanya’nın bu ülkelere daha modern Batı yapımı teçhizat tedarik ettiği anlaşmalar yaptı.

Daha fazlası için yukarıdaki oynatıcıdaki görüntü linkine tıklayın