Abhishek Singhvi'nin CBI As Jibe'si Arvind Kejriwal Sutradhar

Leila

Global Mod
Global Mod
Arvind Kejriwal, kendisine karşı açılan CBI davasında kefalet için Delhi Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu

Delhi:

CBI'ın Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal'e karşı artık yürürlükten kaldırılan içki politikasıyla ilgili açtığı davanın tamamen söylenti olduğunu avukatı Kıdemli Avukat Abhishek Singhvi bugün yüksek mahkemede söyledi.

Aam Aadmi Partisi lideri için görünen Bay Singhvi, CBI'ın Bay Kejriwal için 'sutradhar' (kuklacı) kelimesini kullanmasını küçümsedi. “Sutradhar kullanılan kelimedir. CBI şiirseldir. ÖTV politikasının ilk kez yapıldığı tarih 4 Eylül 2020'dir. Bir yıl boyunca dokuz uzman komitesi vardı. Bunlar arasında dört departman vardı. Bir yıl sonra, Temmuz 2021'de, “Politika ilk kez yayınlandı. En az 50 bürokrat dahil oldu. Olan tek şey, Vali Yardımcısı ve Bay Kejriwal'in imzalamasıydı,” dedi Bay Singhvi.

CBI danışmanı DP Singh'in argümanlarına karşı çıkarak, “Vali Yardımcısı'nı suç ortağı yapmak istemiyorum, ancak Bay DP Singh kendi mantığına göre onu suç ortağı yapmalı. Baş Sekreter de dahil olmak üzere 50 bürokrat da suç ortağı olmalı,” diye ekledi.

Singhvi, soruşturma kurumunun Bay Kejriwal'i “varsayımlar ve hipotezler” yoluyla yakalamaya çalıştığını söyledi.

“AAP'nin tanıtım için 4 crore rupi harcadığından bahsediyorlar. İktidar partisinin tanıtım için ne kadar para harcadığını merak ediyorum. CBI'ın onlara bu soruyu sorup sormayacağını merak ediyorum. Bugün doğrudan bir kanıt yok, bir iyileşme yok. Tamamen söylenti,” dedi.

Singhvi, AAP liderinin kefalet için üçlü testi karşıladığını, kaçma riskinin bulunmadığını, delilleri karartma veya tanıkları etkileme ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Bay Kejriwal'in tutuklanmasının bir “sigorta tutuklaması” olduğunu iki katına çıkardı. “ED davasında bir şekilde üç kez kefalet aldım. CBI tarafından tutuklandığımdan beri hiçbir çatışma olmadı, hiçbir şey olmadı.”

Singivi, “2023'te tanık olarak çağrıldığım, ondan sonra hiçbir celp gelmediği ve sonra 2024'te tutuklandığım bir dava gördünüz mü?” diye ekledi.

Daha önce, Bay Kejriwal'e kefaletle serbest bırakılma talebine karşı çıkan CBI'ın avukatı, kurumun davadaki para izini sürdüğünü ve bunun 44 crore rupi olduğunu söyledi. “Bu para Goa'ya gitti. Kejriwal, adaylarına parayı dert etmeyin, seçimlere katılın dedi,” dedi.

“İki Punjab hükümet yetkilisine yaptırım talep ettik, ancak eyalet hükümeti izin vermedi. Bunun Arvind Kejriwal tarafından uygulanan bir etki daha olduğunu söylüyorum. Punjab yetkilileri ancak onun tutuklanmasından sonra geldiler. Bundan daha doğrudan bir kanıt olamaz.”

Yüksek mahkeme artık kararını saklı tuttu.

CBI bugün Bay Kejriwal ve AAP Milletvekili Durgesh Pathak dahil beş kişiye karşı açılan davada son iddianamesini sundu. Ajans daha önce davada ana iddianameyi ve dört ek iddianameyi sunmuştu. Eski Delhi Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia, Telangana MLC K Kavitha ve 15 kişi daha davada suçlandı.