Abu Dabi’de Barış İçin Judo

Leila

Global Mod
Global Mod
Abu Dabi Grand Slam’in ikinci gününde, hayati bir Judo for Peace projesine tanık olundu.

Yaşları on iki ile on yedi arasında değişen İsrail’den yirmi bir genç Yahudi ve Müslüman judocu dostluk ve katılım göstermek için Abu Dabi’ye gitti. Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasındaki ilişkiyi sürdürmek ve judo değerlerini sergilemek için bir girişim.

“Judo değerlerinin sınırı yoktur, bu en güzel örnektir, dostluğu, birlik ve beraberliği göstermenin en güzel yoludur.”

Bay Marius Vizer
IJF Başkanı,

-63 kg’da Büyük Britanyalı Lucy Renshall, gün boyunca güzel judo ile ön elemelerini geçerek finale giderken her müsabakada gol attı.

Finalde Renshall, Abu Dabi Grand Slam’de ikinci altın madalyasını kazanmak için Portekizli Barbara Timo’ya karşı devasa bir kalça atışı yaptı! Ona genel olarak beşinci bir grand slam altın madalyası kazandırdı. Etkileyici bir judo gösterisi.

Madalyaları, Suhail Alareefi Abu Dabi Spor Konseyi Etkinlikler Sektörü İcra Direktörü Suhail Alareefi verdi.

“_Burayı seviyorum, junior dünyalarında ilk madalyamı burada aldım, bu mekanda bronz madalya aldım ve bundan önce iki grand slam madalyam var, yani evet, burada iyi bir şeyler oluyor._” dedi heyecanla Lucy Renshall .

-73kg kategorisinde Şık İsviçreli judocu Nils Stump tüm gün kaliteli judosunu sergiledi. Tüm rakiplerini aynı tekniği kullanarak fırlatır, sasae-tsuri-komi-ashi.

Finalde Stump, İtalyan Giovanni Esposito ile karşılaştı ve muhteşem bir şekilde İsviçre’ye altın madalya kazandırdı; aynı zamanda Dünya Judo Turu’ndaki ilk altın madalyasıydı! Onun için büyük bir gün.

-73 kg madalyaları Özbekistan NOC Genel Sekreteri Sayın Oybek Kasimov tarafından verildi.

“Evet harika hissediyorum. İlk Grand Slam altın madalyam için gerçekten çok mutluyum”

nils güdük
İsviçre’ye altın madalya

-70 kg’da Yunan Elisavet Teltsidou, taktiksel bir zaferle mağlup ettiği Belçikalı Gabriella Willems’e karşı finalde muhteşem bir sabah geçirdi.

-70kg madalyaları Profesyonel Tenisçi Bayan Sorana Cîrstea tarafından verildi.

Fransız Nicolas Chilard, -81kg’da İspanyol Jose Maria Mendiola Izquieta’ya karşı zekice bir boğazdan gelen etkileyici bir teslimiyetle altın madalya aldı.

-81kg madalyaları IJF Spor Direktörü Bay Vladimir Barta tarafından verildi.

BAE’nin kendi evindeki taraftar kahramanından muhteşem bir o-soto-gari, Nugzar Tatalashvili günün bizim anımızdı ve stadyumu çılgına çevirdi! Seyir halindeki kalabalığa ve genç judokalara ilham veren inanılmaz bir teknik.

İnanılmaz bir günün ardından, Abu Dabi’de judonun geleceği parlak!