Aile içi şiddet mağdurlarına yardım eden Kanada kampanyası Deva Ödülleri’nde zafer kazandı

Leila

Global Mod
Global Mod
Aile içi şiddet mağdurlarının istismarcılarının kontrolünü atlatmak ve dışarıdan yardım istemek için kullanabilecekleri şifreli bir el hareketi tasarlayan ve destekleyen Kanada kampanyası, bu yılki Deva Ödülleri’nde zafer kazandı ve Grand Prix’yi evine götürdü.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş tarafından düzenlenen Deva Ödülleri ACT Sorumlusu, sosyal deva, halk sağlığı, insan hakları ve çevre alanlarındaki en yaratıcı reklam kampanyalarını onurlandırmak.

Ödül töreni, yedi kazananın ve Grand Prix’in açıklandığı Salı akşamı Brüksel’de gerçekleşti. Transseksüel hakları, çocuk istismarı, aile içi şiddet ve aşırı avlanma son seçkide yer alan diğer konular arasında yer aldı.

Jüri başkanı olarak görev yapan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dita Charanzová Euronews’e “Her kazanan farklı bir ülkeden ve kazanan her kampanya, iklim değişikliğinden sosyal medyanın gençler üzerindeki olumsuz etkilerine kadar farklı bir konuyu ele alıyor.” .

Charanzová, Deva Ödüllerinin, reklamcılığın kurumsal kârları maksimize etmeyi amaçlayan basit bir “iş aracından” daha fazlası olabileceğini ve daha büyük iyilik için bir mesaj iletmeye yardımcı olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu Üyesi, “Bu kampanya videolarında, aynı iş aracı, bunun yerine farkındalığı artırmak, insanların davranışlarını bir bütün olarak toplumun yararına değiştirmek için kullanılıyor. Sonuç güçlü,” dedi.

“Şok edici, duygusal tasvirler, insanları çoğu zaman göz ardı edilen günlük sorunlara karşı uyandırmak için tam da ihtiyaç duyulan şey.”

Bu yılki Grand Prix, “Yardım Sinyali”ne gitti. kampanyaKanada Kadın Vakfı ve Kadın Fon Ağı tarafından ortaklaşa üretilen, COVID-19 kısıtlamaları sırasında aile içi şiddetteki dramatik artışı ele alıyor.

İstismarcılar kurbanlarını izlemek ve kontrol etmek için çevrimiçi araçları kullanırken kampanya, kurbanların görüntü aramalarında dışarıdan kişilerle iletişim kurmak için kullanabilecekleri ayrı, tek elli bir hareket tasarladı.

Üç adımdan oluşur: 1) avucunuzu kameraya getirin, 2) başparmağınızı sokun ve 3) başparmağınızı yumruğunuzun içine alın.

Sinyalin “Yardıma ihtiyacım var” anlamına gelmesi gerekiyor ve arkadaş ve akrabaları kurbanları mümkün olan en kısa sürede kontrol etmeye çağırıyor.

Kampanya 45’ten fazla ülkede manşetlere taşındı ve TikTok’ta viral oldu ve gizli jestin anlamını sınırlar ötesinde pekiştirmesine yardımcı oldu. İspanya ve ABD’deki tacizciler tanımlandıve kurbanları sinyali kullandıktan sonra gözaltına alındı.

Charanzová, Grand Prix’i seçmenin “her zaman zor bir karar” olduğunu kabul etti ve gerekli tüm kriterleri karşıladığı için “Yardım Sinyali” kampanyasını övdü.

Euronews’e konuşan Avrupa Parlamentosu Üyesi, “Aradığımız şey, fikrin orijinalliği ve uygulamanın kalitesi, toplum üzerindeki etkisi ve mesajın ve reklamverenin güvenilirliğidir.”

“Kampanyanın kalıcı bir etki yaratmaya devam edeceğine inanıyorum.”

Diğer kazananlar kimler?

Jüri, Grand Prix ile birlikte olağanüstü yaratıcılıklarından dolayı altı kampanyayı takdir etti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hazırlanan “Yok Olmayı Seçme” kampanyası, çok taraflılığa beklenmedik bir bakış açısı getirdi.

Video izleyicileri sıradan bir BM genel kurul toplantısına götürüyor. Sonra birdenbire bir CGI dinozor fırtınası içeri girerek seyirciyi şok eder. Frankie adlı tarih öncesi yaratık kürsüye çıkar ve herkesi şaşırtacak şekilde bir konuşma yapmaya başlar.

“Soyu tükenmek kötü bir şey” diyor. “En azından bir asteroitimiz vardı. Senin bahanen ne?”

Dinozor daha sonra hükümetleri, sera gazı emisyonlarını artırmaktan ve iklim krizini şiddetlendirmekten başka bir işe yaramayan fosil yakıt sübvansiyonlarına milyarlar harcadığı için patlatıyor.

Dinozor, “Bir saniyeliğine gerçekçi olayım: şu anda ekonomilerinizi yeniden inşa ederken büyük bir fırsatınız var” diyor. “İşte benim çılgınca fikrim: yok olmayı seçme. Çok geç olmadan türünüzü kurtarın.”

“Kutudan Çıkar” bölümünde, UNAids tarafından, Hindistan’daki transseksüel yetişkinler kameranın önüne oturup çocukken sakladıkları hazine kutularını açıyorlar. Kutular, gerçek cinsiyet kimliklerini benimsemelerine yardımcı olan mücevherler, makyaj malzemeleri, oyuncaklar ve diğer nesneleri içerir.

Bir trans kadın, “Kendimi o kutunun içindekiyle özdeşleştirdim. İçinde annemden çaldığım ruj vardı” diyor.

31 Mart’a denk gelen Uluslararası Transgender Günü vesilesiyle, Hintli etkileyiciler kendilerini bu hazine kutularını açarken filme aldılar ve trans hakları konusundaki sohbeti daha geniş bir kitleye ulaştırdılar.

Başka bir kazanan noktaArjantin’in en büyük kulüplerinden biri olan Racing Club’da forma giyen futbolcu Leonardo Sigali, bir futbol karşılaşmasının sonunda bir spor muhabirinin her sorusuna “Üzgünüm, hatırlamıyorum” yanıtını veriyor.

Sigali’nin tuhaf davranışı yorumcuları şaşırttı ve medyanın ilgisini çekti. Gerçekte oyuncu, Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık yaratmak için ALMA adlı bir Arjantin derneğiyle ortaklık kurmuştu.

Sigali, “Kısa süreli hafıza bozukluğu, Alzheimer hastalığının ilk ve en yaygın semptomlarından biridir” diyor.

En kısa ve belki de en anlamlı kazanan, Save The Children Norveç.

45 saniyelik görüntü, çocukların klasik saklambaç oyunu oynadığı loş, sıradan odaları gösteriyor. Çocuklar asla tam olarak gösterilmez: varlıkları, yatağın altından gelen ağır nefes alma gibi hareketler ve seslerle uyandırılır.

En sonunda, “Her beşinci çocuk için saklambaç bir oyun değildir” diyor, yaygın ama genellikle bildirilmeyen çocuk istismarı sorununa üstü kapalı bir gönderme.

Diğer kazanan noktalar arasında, mücadele eden “Ters Selfie” yer aldı. düşüşsosyal medya baskısı nedeniyle genç kızlar arasında özgüven eksikliği ve Amsterdam’daki geleneksel bir Hollanda balık tezgahının satıldığı “Günün Yakalanması 2050” sahte balıkaşırı avlanmayı önlemek için atılan balık ağlarından yapılmıştır.

Özel bir gençlik ödülü, Canon’un “ReStory” adlı kitabına verildi. projeBelçika’da 2021 sel sırasında zarar gören kişisel anıları yakalayan 10.000’den fazla fotoğrafın geri yüklenmesine yardımcı oldu.

Euronews, bu yılki Deva Ödülleri’nin medya partneri oldu.