Akciğer bronş ne demek ?

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Akciğer Bronş Nedir?

Akciğer bronş, akciğerlerin hava akımının yolunu sağlayan, hava yollarını oluşturan sistemdir. Akciğer bronşlarının görevi, havayı akciğerlerin her bölümüne dağıtıp, oksijeni almak ve karbondioksiti atmaktır. Akciğer bronşları, çift taraflı, hava akımının hızını arttırmak için hava akımını sağlayan dallanmış bir yapıya sahiptir. Akciğer bronşları, göğüs duvarından başlayarak küçük dallara ayrılır.

Tümörler ve Akciğer Bronşları

Akciğer kanserleri, akciğer bronşlarının içindeki dokuya doğrudan yayılma gösterir. Akciğer kanserleri, akciğer bronşlarının içinde bulunan hücreleri etkileyebilir. Akciğer kanserleri, akciğer bronşlarının içinde küçük tümörler oluşumuna neden olabilir. Akciğer kanserleri, akciğer bronşlarının içindeki tümörlerin büyümesini ve yayılmasını sağlayabilir. Akciğer kanseri, akciğer bronşlarının içindeki tümörlerin çok sayıda yerlerde yayılmaya neden olabilir.

Pnömoni ve Akciğer Bronşları

Pnömoni, akciğer bronşlarının enfeksiyonuyla ilişkilendirilen bir hastalıktır. Pnömoni, akciğer bronşlarının içindeki mukozaların özelliklerinden kaynaklanan bir hastalıktır. Pnömoni, akciğer bronşlarının içindeki mukozaların tahriş olmasına ve enfeksiyon oluşmasına neden olabilir. Pnömoni, akciğer bronşlarının içindeki mikropların yayılmasına neden olabilir. Pnömoni, akciğer bronşlarının içindeki hava akımını da etkileyebilir.

Astım ve Akciğer Bronşları

Astım, akciğer bronşlarının içindeki hava akımını etkileyen bir hastalıktır. Astım, akciğer bronşlarının içindeki daralmaya neden olabilir. Astım, akciğer bronşlarının içindeki hava akımının kesilmesine neden olabilir. Astım, akciğer bronşlarının içindeki hava akımının kontrol edilmesini de zorlaştırabilir.

Sonuç

Akciğer bronşları, akciğerlerin hava akımının yolunu sağlayan, hava yollarını oluşturan sistemdir. Akciğer bronşları, tümörler, pnömoni ve astım gibi hastalıkların yayılmasına neden olabilir.